Jakab Péter: A civil képviselőjelöltek sok esetben szélesebb társadalmi rétegekhez tudnak eljutni

Jakab Péter: A civil képviselőjelöltek sok esetben szélesebb társadalmi rétegekhez tudnak eljutni

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje országjárásának egyik állomása nemrégiben Szigetszentmiklós volt, ahol több fórumot is tartottak, a miniszterelnök-jelölt pedig terveiről is beszélt. Egyik legfontosabb üzenetük nem más, mint az összefogás ereje, hiszen ezáltal lehet eredményeket elérni, melyre igen jó példa Szigetszentmiklós első embere, Nagy János is, ugyanis összefogás által nyert polgármesteri széket.

Ezen az állomáson most nem zavarták meg fideszes provokátorok Jakab országjárását, de vajon mennyire lesz ez tipikus a választási kampány alatt?

Ha egy olyan párt irányítja Magyarországot, amely politikáját nem a kormányzati teljesítményre építi, hanem a gyűlölködésre és a gyalázkodásra, akkor nyilván ezek az üzenetek átmennek a helyi választókörzetek szintjén és a fideszes aktivisták tekintetében. Sőt, ha mondjuk Bayer Zsolt és hasonló lovagkeresztesek olyanokat mondanak, hogy az erőszak egy legitim eszköz és a vérükön meg a taknyukon kell kirángatni a parlamentből azokat, akik máshogy gondolkodnak, akkor sajnos sok esetben előfordul, hogy fideszes aktivisták is legitimnek tartják az erőszak alkalmazását

– összegezte Jakab, felszólítva a Fideszt arra, tanúsítson önmérsékletet, illetve programmal próbáljanak meg harcolni, kormányzati teljesítménnyel és

ne a féktelen gyalázkodással, mert ebből előbb-utóbb tragédia lehet. Ennek a fajta megosztó, gyűlöletkeltő politikának kell 2022-ben véget vetnünk! Mi egy sokszínű, de egységes Magyarországot szeretnénk építeni.

Retteg a kormány: hőbörgő fideszes aktivistákat küldtek Jakab Péterre és Rig Lajosra Tapolcán

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje annak ellenére is folytatja országjárását, hogy van, ahol láthatóan a sarki kocsmából érkeznek az ellene bértüntetők, vagy valaki úgy gondolja, több tonnás munkagéppel kell életveszélyesen fenyegetnie őt. Pénteken Jakab Péter Tapolca főterén tartott utcai fórumot a civilben mentőápolóként ismert jobbikos parlamenti képviselővel, Rig Lajossal, aki Veszprém megye 3-as számú választókerületében indul az előválasztáson - és a Fidesz most is készült egy provokációval.

S üzen-e Jakab a szigetszentmiklósi jelöltön keresztül a településen lakó Kövér Lászlónak?

Itt is remeghetne a bajusz, de azt mondják a helyiek, hogy Kövér László elég ritkán tartózkodik a településen. Talán érzi, hogy a Fidesznek itt sok sikerélménye nem lesz a jövőben. Egy nagyon eredményes polgármester irányítja ugyanis Szigetszentmiklóst Nagy János személyében. Nem véletlenül támogatja őt a Jobbik, hiszen ő az az ember, aki nem ígérget, hanem referenciát tesz le az asztalra. Van mögötte olyan teljesítmény, amelyet, ha a parlament szintjére tud emelni, nem csak egy település, hanem az ország számára is jobb életet hozhat el

– mondta a Jobbik elnöke, hozzátéve, nem véletlen, hogy civil jelöltet támogatnak, hiszen léteznek olyan választókörzetek, ahol igenis el kell ismerni a civil kurázsit, a civilt teljesítményt és azt, hogy vannak olyan emberek, akik sokkal jobban meg tudják szólítani a változást akaró választópolgárokat, mintha azt egy pártpolitikus tenné.

Annak kapcsán, mennyiben változhat meg a 2022 utáni parlament úgy, hogy civilek, pártokon kívüli képviselők jelennek meg, az Alfahírnek Jakab elmondta:

A képviselet arról is szól, hogy ne csak pártok elképzeléseit tegyük le az asztalra, hanem a civilekét is. A civil képviselőjelöltek sok esetben szélesebb társadalmi rétegekhez tudnak eljutni, hiszen vannak olyan választók, akik a pártpolitikától eltávolodtak, de ha van egy helyben elismert, teljesítményt az asztalra letevő szakember, ő meg tudja szólítani őket, s neki szívesebben mondják el azt, milyen problémák vannak a helyi közéletben. A civil jelöltek ily módon hitelesen, markánsan és széles társadalmi réteget megszólítva tudják képviselni az itt élő embereket. Magas hozzáadott értéket képviselnek a politikában.

Nagy János pedig úgy látja, a NER helyi képviselője nem arról híres, hogy felszólalna Szigetszentmiklósért, illetve Pest megye 8-as választókerületének érdekében. A civil jelölt úgy véli, a lakosságnak olyan embert kell beküldenie az országgyűlésbe, aki egy közülük, ő pedig azért döntött úgy, hogy elindul a választáson, mert képviselni szeretné a környéket.

A lakóknak elegük van abból, hogy négyévente fejlesztéseket ígérnek nekik, ennek ellenére nem ezt tapasztaljuk. Egy előválasztáson a lakók mondhatják meg, kit tartanak a legalkalmasabb jelöltnek arra, hogy kihívja a fideszes képviselőt. Rengeteg választókörzetben esélyt adhatnak azok a pártok, amelyek beállnak egy-egy civil mögé, akik nem pártpolitikai érdekek mentén dolgoznak majd a parlamentben

– hangsúlyozta portálunknak Nagy, hozzátéve, előrevetítve, miszerint ha sikerül leváltaniuk a jelenlegi rendszert, a parlamentbe bejutott civilek részére is megnyílik az a lehetőség, hogy az utca és azon emberek véleményét képviselhessék, akik jelenleg el vannak hallgattatva.

Nagy János: „Minden itt élő ember, és minden település egyformán fontos számomra"

„Az Orbán-kormányt csak a legszélesebb körű összefogással lehet legyőzni. Nem elég az ellenzéki pártok összefogása, többre van szükség: az emberek összefogására!" - Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje így jelentette be, hogy a Jobbik nemcsak pártpolitikusokban gondolkodik, hanem a kormányváltás érdekében civil jelölteket is támogatnak az ellenzéki előválasztáson.