Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV a Közszolgálati Egyetem uniós pénzköltései ügyében

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a NAV a Közszolgálati Egyetem uniós pénzköltései ügyében

Mint nemrég megírtuk, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) uniós anyagokból másolt ki részeket, majd az így készült dokumentumokat is kifizettették volna az EU-val, derült ki egy ellenőri jelentésből, amely többek között azt taglalja, a kormánytisztviselő-képzés csúcsintézménye milyen túlárazásokat és indokolatlan költéseket vitt véghez.

A közszolgálati egyetem az EU-t fejte volna meg, csakhogy túlzásba estek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) uniós anyagokból másolt ki részeket, majd az így készült dokumentumokat is kifizettették volna az EU-val. Mindezt egy ellenőri jelentés taglalja, melyből kiderül, hogy a kormánytisztviselő-képzés csúcsintézménye milyen túlárazásokat és indokolatlan költéseket vitt véghez - írja a 24.hu.

Friss hír, hogy

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) uniós pénzköltéseit költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálja a NAV.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán osztotta meg a vonatkozó levelet. A független országgyűlési képviselő egyébként az uniós vizsgálat eredményei alapján tett bejelentést Polt Péter legfőbb ügyésznél, aki azt továbbította a NAV-hoz, ahol először feljelentés-kiegészítést rendeltek el, de immár ők is költségvetési csalás gyanújáról írtak.

A politikus szerint az, hogy az ügy átkerült a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályára, arra utalhat, hogy fennáll a különösen nagy értékre elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja.

Hadházy úgy véli, ez jó hír, ugyanakkor nem jelent sokat, hiszen az Öveges-program – szerinte – nyilvánvaló csalásainál már 7 éve nyomoz a NAV, eredménytelenül.