Kútban találtak rá egy gyilkosság áldozatának holttestére több év után

Kútban találtak rá egy gyilkosság áldozatának holttestére több év után

Évek múltán találták meg egy gyilkosság áldozatának holttestét a kútban, a hosszú időn át bujkáló elkövetőkkel szemben vádat emeltek - írja a Heves Megyei Főügyészség szerdai sajtóközleményében.

Mint írják, kúttisztítási munkálatok során egy holttest került elő egy egri ingatlan udvaráról még tavaly április 7-én. A szakértők megállapították, hogy az idősödő, korábban szervátültetésen átesett férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért ismeretlen tettesek ellen nyomozás indult, ami nemrégiben befejeződött.

A napokban benyújtott vádirat szerint a három elkövető rövidebb-hosszabb ideje kapcsolatban állt a sértettel, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek. Az ismerősök viszonya idővel megromlott, de a sértett 2015 karácsonyán látogatást tett náluk. Amikor az elsőrendű vádlott éjjel kettesben maradt a vendéggel, ismeretlen okból egy kőműveskalapáccsal leütötte a férfit, ami miatt a sértett koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki, ami rövid időn belül a halálához vezetett. Nem sokkal később a holttestet a három vádlott egy plédbe csavarta és bedobta az udvaron ásott kútba, amit néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott. 

A vádlottak megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került. Az ünnepek után elmentek a sértett hajdúsági tanyájára, ahol kirámolták az immár lakatlan házát, és eltulajdonítottak több haszonállatot is. 

A gyilkosság után a vádlottak megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot, egyikük álnevek alatt bujkált az országban, míg a másik külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten beismerő vallomást tettek a nyomozás során.

A főügyészség a gyilkost emberölés bűntettével, segítőit bűnpártolás bűntettével, emellett mindhármukat lopás vétségével vádolja. A másodrendű vádlottal szemben a vádhatóság közokirat-hamisítás bűntette miatt is vádat emelt. Az ügyészség két terhelttel szemben több éves végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte a vádiratában.