Hétfőn még esni fog, de keddtől ismét nyári idő lesz

Hétfőn még esni fog, de keddtől ismét nyári idő lesz

Hétfőn még borús, csapadékos idő várható, de utána ismét több lesz a napsütés. Kezdetben még legfeljebb 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, vasárnap viszont néhol már 38 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn többfelé, akár több alkalommal is lehetnek felhőszakadással kísért záporok, zivatarok. A Dunántúl északnyugati felén kisebb a csapadék esélye. Estétől egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erősödhet meg, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 18-23 fok lehet, napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön napos idő várható, északkeleten fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Kedden hajnalban 13-19, a délutáni órákban 25-30 fok valószínű. Szerdán a hajnali 11-17 fokról délutánra 24 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön a minimumok 10-16, a maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Pénteken, szombaton és vasárnap napos idő várható csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. Pénteken a hajnali 11-17 fokról délután 25-30 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton a leghidegebb órákban 12-18 fok várható, napközben 27-32 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a minimumok 13-19, a maximumok 28-38 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)