Jakab: Orbán „becstelen gazember”, aki nem fog lemondani, ezért a magyaroknak kell elzavarni

Jakab: Orbán „becstelen gazember”, aki nem fog lemondani, ezért a magyaroknak kell elzavarni

Orbán Viktor visszaépítette a kommunista rendszert – véli a közösségi médiában közzétett posztjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje, aki hozzátette, szégyen, hogy „a beszédeiben vadul kommunistázó, magát utcai harcosnak nevező” kormányfő sunyin lehallgatta, vagy csak hagyja, hogy lehallgassanak magyarokat.

Jakab szerint Orbán elárulta a rendszerváltás, hátba szúrta a szabadságszerető magyarokat, és

ha lenne benne csöppnyi becsület, azonnal lemondana.

Az ellenzéki vezető azonban úgy véli, a kormányfő

becstelen gazember, nekünk kell elzavarni. Most már nemcsak a közéletből, de a magánéletünkből is, ahová aljas módon, a tudtunk nélkül betört.

A Jobbik kedden délután közleményben szólította fel lemondásra Orbán Viktor miniszterelnököt a vasárnap délután kirobbant lehallgatási botrány miatt. Az oknyomozó újságírói csapat kiderítette, több ország az izraeli NSO által kifejlesztett Pegasus kémszoftvert használta politikai ellenfelei lehallgatására. A kibercég elismerte, Magyarország is az ügyfelük, itthon kormánykritikus újságírókat, értelmiségieket, üzletembereket, ügyvédeket hallgattak le.

Titkos izraeli kémprogrammal figyelték meg az Orbán-kormány magyar bírálóit

Évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust. A célpontként kiválasztott emberek között voltak tényfeltáró újságírók, médiacégeket tulajdonló vagyonos üzletemberek, illetve szűkebb környezetük is, derítette ki a Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként. Egy kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.