Jakab Péter nem hagyta szó nélkül a kormánypárti újságíró kirohanását

Jakab Péter nem hagyta szó nélkül a kormánypárti újságíró kirohanását

A hétvégén osztott meg két képet Jakab Péter a közösségi oldalán arról, ahogy görögdinnyét eszik és málnát szed, egyúttal felhívva a figyelmet arra, hogy a zöldség-gyümölcs ára mennyire megemelkedtek. A Jobbik elnöke kedd reggeli Facebook-posztjában most azt írja, hogy Szentesi Zöldi László, "a Fidesz egyik fő értelmiségije" reagált a bejegyzéseire.

"Dinnyeháború" kibontakozóban? Jakab Péter az árakkal kontrázott rá a kormányszóvivőre

Jakab Péter még a hétvégén tett közzé a Facebookon egy-egy fotót, amelyek egyikén az látható, ahogy a Jobbik elnöke a nyári kánikulában egy cikk görögdinnyét fogyaszt. Kísérőszövegként is röviden ezt írta hozzá, s egyúttal arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a zöldségek és a gyümölcsök mennyire megdrágultak az elmúlt időszakban.

Mint a pártelnök fogalmazott:

A HírTV-ben egyszer találkoztam vele, még 2018-ban. Nem tette zsebre azt a beszélgetést.

Jakab ugyanakkor hozzáfűzte: 

most tollat ragadott, és mivel a zöldség-gyümölcs drágulásával nem tudott vitatkozni, abba kötött bele, hogy országgyűlési képviselő létemre parizert eszek Piros Arannyal.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje felidézi, szó szerint mit is írt Szentesi Zöldi: "ha valaki tényleg beéri Piros Arany, parizer kombinációval, pedig – figyelem, most jön a lényeg! – megtehetné, hogy normális ételeket fogyaszt, az nem szerény és szegény, hanem primitív, igénytelen ember." Jakab azonban úgy látja:

Na, ezt gondolja egy fideszes értelmiségi, vagy micsoda, azokról, akik ma Magyarországon parizert esznek Piros Arannyal. Primitívek, igénytelenek.

Az ellenzéki pártvezető a kormánypárti "médiaceleb" említett írásából azt is kiemeli, hogy szerinte Jakab "menjen vissza tanítani, és ha még akkor is csak parizerre meg Piros Aranyra futja, akkor majd a tehetségesebb keresztények segítenek rajta".

Hogy kikre gondolt, nem tudom, hisz nagyon sok tehetséges tanár kollégámnak a számlák és a hitel kifizetése mellett most is csak erre futja. És nem kapnak segítséget a miniszterelnöktől. Bár tény, ő se nem tehetséges – maximum a lopásban –, se nem keresztény

– tette hozzá a jobbikos politikus, aki szerint a következőt gondolhatja azokról, akik "a nép kenyerét eszik":

primitívek és igénytelenek. A jachton prostizó, drogozó, ereszen akrobatázó kőgazdag fideszesek meg akkor nyilván intelligensek és igényesek 

– jegyzi meg Jakab, végül leszögezve: 

ha ez a mérce, akkor köszönöm, de maradok a parizeres kiflinél. Ma is az volt a reggeli, Piros Arany helyett most épp tejjel. Tanárként is ezt ettem, és most is ezt eszem. Én ilyen vagyok. A miniszterelnök meg azt mondta, hogy ő régen is luxusrepülővel ment focimeccsre, és most is azzal megy. Ő meg ilyen. Jövőre eldönti a nép, melyik a szimpatikusabb.