Egy éve Orbán Viktor még Hosszú Katinkával pózolt, de most napokig hagyta, hogy pocskondiázzák (frissítve)

Orbán Viktor, Hosszú Katinka
Gelencsér Máté, Hosszú Katinka és Orbán Viktor a Karmelita teraszán
Orbán Viktor / Facebook
Hosszú Katinka feje fölött összecsaptak a hullámok

- még ha ez egy elcsépelt szöveg, de valóban a szó mindkét értelmében. Hogy az Iron Lady miért nem veri tönkre a világot, ahogy azt eddig megszoktuk, az sportszakmai kérdés. (Rossz formaidőzítés, vagy csak az idő vasfoga? Ne feledjük, minimum 5 évvel volt idősebb a 200 női vegyes döntőjének mezőnyénél a magyar legenda.)

Ugyanakkor Hosszú Katinkának nemcsak a medencében kell legyőznie a riválisait (és a démonjait), a szárazföldön is jut neki mindkettőből bőven. 

Tegnap szinte az egész ország és a teljes közéleti sajtó utálta őt! Már (magyar idő szerint) reggel beleszállt a kormánypárti Nemzeti Sport, követte az ellenzéki 444.hu, majd még egyet rúgott bele a szintén kormánypárti Magyar Nemzet. Az egyik visszatérő vád az volt Hosszú Katinka ellen, hogy "elvette" a helyet Jakabos Zsuzsannától, ami önmagában is orbitális hülyeség, de még csak nem is igaz (és ezt Jakabos Zsuzsanna és a férje is elismerte). 

Hogy miért kellett beleállni Hosszú Katinkába?! Mármint azonkívül, hogy szeretjük nézni, ahogy elbukik egy (nagyon-nagyon) sikeres ember. Mert az Iron Lady is összeorbánozta magát. Sajnálatos módon eljutottunk odáig, hogy egy Orbánnal készült közös fotó már annulálja a (sport)teljesítményt, legalábbis az egyik oldalon.

Ugyanakkor az talán még szomorúbb, hogy a kormányoldal is "elengedte" Hosszú Katinka kezét. Orbán Viktor szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2020. július 30-án közölt egy fotót "Micsoda kilátás" címmel, ott éppen mosolyog a miniszterelnök és a háromszoros olimpiai bajnok.

Egy évvel később, amikor valóban bátorítani kellene Hosszú Katinkát, akkor még a kormánypropaganda is beleszáll az úszónőbe. 

Pedig most talán tényleg kiállhatott volna egy magyar érték mellett Orbán Viktor. De a miniszterelnök szótlanul nézi az Iron Lady elleni nemtelen kirohanásokat - egészen idáig...

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után nemsokkal Orbán Viktor egy komment erejéig mégiscsak kiállt Hosszú Katinka mellett. Olimpiai bajnokunk megosztása alá ugyanis a következőket írta:

"egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad".