Közel fél év után újra Covid-betegről számoltak be Pekingben

Közel fél év után újra Covid-betegről számoltak be Pekingben

Hónapok óta először új, belföldi fertőzésből eredő Covid-19-es esetet jelentettek csütörtökön Pekingben, ahol ezt megelőzően több mint 180 napja nem regisztráltak új megbetegedést - adta hírül internetes kiadásában a China Daily című kínai lap.

A betegnél azt követően jelentkeztek a Covid-19 fertőzés tünetei, hogy visszatért a délkelet-kínai Hunan tartományból, ahol a Csangcsiacsie nemzeti parkban tett látogatást. Az elmúlt időszakban több, a népszerű turista célponttal összefüggő esetet regisztráltak Kínában.

Az országban az utóbbi hetekben a kelet-kínai Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban azonosítottak a koronavírus delta variánsa okozta eseteket a város nemzetközi repülőterének dolgozói körében.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki jelentése szerint az ország szárazföldi részén szerdán 49 új esetet jegyeztek fel, közülük húszat Csiangszuban, hármat a délnyugat-kínai Szecsuanban, és egyet a fővárosban. További 25 eset külföldről beutazó fertőzött volt.

Kínában jelenleg összesen 887 aktív esetet tartanak számon, közülük 23 beteg állapota súlyos. A kínai hatóságok az összesített esetszámhoz nem számolják hozzá a tünetmentes vírushordozókat. A megfigyelés alatt álló panaszmentes fertőzöttek száma jelenleg 411, közülük csupán 16 ember fertőződött meg belföldön.

A hivatalos adatok szerint a járvány kezdete óta 92 811 ember betegedett meg Kína szárazföldi részén koronavírus-fertőzés miatt, közülük 4 636-an váltak a Covid-19 áldozatává.

(MTI)