Igen, igen, sőt nem

Igen, igen, sőt nem

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)

Mivel a Pegasus-ügy túl ocsmány ahhoz, hogy jóérzésű publicista a tollára vegye, nem is tettem volna, ha nyári szabadságomról megérkezve nem azt lennék kénytelen látni, hogy miután lejárt a közvetlen felejtési határidő, a pártszolgálatos tollnokok elkezdték megmagyarázni, hogy a kormány olyan ártatlan, mint szegény Desdemona az ötödik felvonásban. Így hát nemzeti konzultációt tartottam önmagammal, és válaszoltam négy kérdésre.

Első kérdés: megvette-e a magyar kormány a Pegasus kémszoftvert az izraeli cégtől? A válasz: igen. Ha ugyanis nem vette volna meg, nem volna titok – meg nem történt eseményt nem lehet titkosítani. Nem véletlenül hallgatott a kormányzat gyanúsan sokáig. Ha az embert például azzal vádolják meg, hogy megölte az anyját, vajon hány napig kell gondolkoznia a nemleges válaszon? A kormány tehát igenis megvásárolta a Pegasust, ezt a hallgatásából és későbbi összevissza válaszaiból pontosan tudjuk.

Második kérdés: lehallgatták-e azokat a magyar állampolgárokat, akiket a nemzetközi és a hazai sajtó megnevezett? A válasz: igen. A bizonyítást lásd fentebb: hosszú hallgatás, aztán összevissza hablatyolás több kormánytagtól is.

Harmadik kérdés nem is volt, a felismerés, mondhatni, spontán jött: sőt! Nemcsak azokat hallgatták le, akiket megnevezett a sajtó, hanem a lebukás után a kormány, akár az egyszeri bűnöző, először azt igyekezett felmérni, hogy mit lehet letagadni, és mit kell bevallani, mert már úgyis tudják… Nincs okunk feltételezni, hogy nem hallgattak le még sok más magyar állampolgárt is. Ennyire szavahihetetlen, összevissza beszélő kormánynak nem szabad elhinni semmit.

Van azonban még egy opció, amiről eddig mindenki megfeledkezett, pedig ez a legfélelmetesebb!

A negyedik kérdés így szól: valóban biztos, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok használják a Pegasust? A kétségbeejtő válasz: nem.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A kormányzat kínos hallgatása, később az összevissza beszéde arra enged következtetni: lehet, hogy a kormány megvette a Pegasust, de nem az állami szervek szolgálatába állította! Magyarán van egy párhuzamos, nem állami, de a kormánynak dolgozó titkosszolgálat, az használta a Pegasust, és most úgy kell kimásznia Orbánéknak a csávából, hogy nemcsak a magyar népnek hazudnak, hanem az izraeli gyártónak is hazudtak.

Polgártársak, nyugodtan féljen mindenki!