Fegyveres magánhadsereget hoz létre egy magyar vállalkozó

Fegyveres magánhadsereget hoz létre egy magyar vállalkozó

Különleges katonai feladatok kivitelezésére szakosodott fegyveres magánvállalat jön létre magyar szakemberekből. Külföldi katonai feladatokra, akár 600 fős kontingens kihelyezésére képes csapatot akar az alapító. A cég már toborozza a volt rendőröket, katonákat, büntetés végrehajtásban dolgozó személyeket. A fizetés jóval több a hazainál, de a veszély is.

A növekedés.hu szerint a vállalkozás szakmai koordinátora, Bagjos Richárd elmondta, több éves előzménye van a most felgyorsuló projektnek. Az eredmény már a küszöbön van, ez idő szerint hatszáz embert, két nagy katonai (vagy polgári) szállítógépre rakva már bármikor mozgósítani tud, eljuttatva őket a világ bármely forró pontjára.

A lap szerint a világhelyzet legalább két régióban még az eddigieknél is szükségesebbé teheti a magán katonai vállalatok alkalmazását, legyen szó objektumvédelemről, fontos emberek személyi védelméről, vagy akár aknamentesítésről.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A vállalat a fegyverzetét és felszerelését a Kaukázus és a Kaszpi-tenger menti országokból fogja beszerezni. Jelképük pedig egy airsoftos körökben gyakran látható Punisher-koponyás magyar zászló lesz.

A katonai magánvállalat vezetése többek között tárgyal az afganisztáni kormánnyal Kabul városának megvédéséről, az iraki kormánnyal kormányközeli projektekben való részvételről, illetve állítólag egy afrikai reptér és kikötő őrzéséről is.