Oltóponton támadt katonára az ittas férfi, soron kívül bíróság elé állítja az ügyészség

Oltóponton támadt katonára az ittas férfi, soron kívül bíróság elé állítja az ügyészség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóközleményében azt írja, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt soron kívül bíróság elé állítja a Kisvárdai Járási Ügyészség azt a férfit, aki az őt rendre utasító katonát meglökte és szidalmazta az oltóponton.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021. május 16. napján megjelent a kisvárdai kórházban azért, hogy a COVID-19 védőoltást felvegye. Megkapta az oltást, majd a helyszínen kellett várakoznia. Ennek során – ittassága miatt – többször is lehúzta a maszkot az állára, illetve túl közel ült a váróban tartózkodókhoz, ezért a szolgálatot ellátó katona többször is felszólította a szabályok betartására.

A vádlott ezt kifogásolta, ezért hátulról megközelítette az adminisztrációt végző katonát, kézzel meglökte a vállát, kiabált vele, becsmérlő kifejezéseket használt.

A férfit a többi katona és biztonsági őr a helyszínről kivezette.

Mivel az ügyészség szerint a vádlott jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta az oltóponton szolgálatot teljesítő katonát, így megvalósította a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét.

Mindezekért az ügyészség 2021. augusztus 5. napján a Kisvárdai Járásbíróság elé állítja a vádlottat, és a bíróság dönt a bűnösségéről.