Konferencia-liga: csak az első félidőben volt jobb az Újpest, egygólos baseli győzelem született

Konferencia-liga: csak az első félidőben volt jobb az Újpest, egygólos baseli győzelem született

A Konferencia-liga selejtezőjének odavágóján az Újpest a svájci FC Basel együttesét fogadta a Szusza Ferenc Stadionban.

A 6. percben újpesti kapufával indult a mérkőzés, de a liláknak pechük volt, a labda a kapufa belső részéről kifelé pattant.

10. percben Croizet lövését látványos robinzonáddal védte Lindner, a Basel kapusa.

A 17. percben jött a Basel első lehetősége, de Banai jól jött ki a kapujából, így tisztázott.

Ezután mezőnyjáték következett, ahol az Újpest meddő mezőnyfölényben játszott. A mezőnyfölény viszont góllá érett a 40. percben, mikor Onovo ívelt a leshatáron kiugró Croizet-nak, aki rávezette a labdát a kapusra, elhúzta mellette, majd az üres kapuba gurított (1-0).

A 42. percben még volt egy lehetősége a Baselnek Cabral révén, de a lövés fölé szállt, így a félidőben egygólos újpesti előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A második félidőben a Basel egy fokozattal feljebb kapcsolt, aminek meg is lett az eredménye. Az 57. percben Pauljević ritka rosszul sikerült felszabadítása középre szállt, a passzt az üresen álló Cabral köszönte, és közvetlen közelről fejjel egyenlített (1-1).

A 64. percben Csongvai cselezte be magát a balszélről a tizenhatoson belülre, a szép szóló után lőtt is, de azt a védők blokkolták.

A 72. percben labdát szereztek az újpestiek a Basel térfelén, az agilisan játszó Croizet csinált két cselt, de nem tudott eléggé rádőlni a lövésre, így az fölé ment.

Egy perccel később viszont a vendégek szereztek gólt, Cabral balról érkező beívelését Males közelről kotorta a lilák kapujába. (1-2).

A 81. percben újabb svájci helyzet: Esposito cselezte be magát az újpesti tizenhatoson belülre, a hosszú alsóba tartó lövés épphogy elkerülte a kaput.

A Basel a második félidőben uralta a játékot, így egygólos idegenben megszerzett előnnyel várhatják a jövő csütörtöki, baseli visszavágót.