Tállai András szerint adótitok miatt nem tartozik a nyilvánosságra az Antall József Tudásközpont költekezése

Tállai András szerint adótitok miatt nem tartozik a nyilvánosságra az Antall József Tudásközpont költekezése

Tállai András államtitkár Ungár Péter, LMP-s országgyűlési képviselőnek adott válaszából az derült ki, hogy

nem tudhatunk meg semmit az Antall József Tudásközpont költekezésével kapcsolatos vizsgálatról, mivel az adótitoknak minősül annak ellenére, hogy az alapítvány közpénzből működik.

Ahogy arról korábbi írásunkban beszámoltunk, a Miniszterelnökség vizsgálatot indított az Antall József fia által vezetett szervezet gazdálkodása kapcsán, mivel felmerült a gyanú, hogy az állami forrásokat nem az alapítvány céljához méltó módon használták fel. Többek között indokolatlanul magas, több millió forintos fizetések és 15-20 külföldi luxusút kapcsán merült fel, hogy visszaélések történtek, ezután indult a minisztérium vizsgálata.

Vizsgálatot ígér a Miniszterelnökség Antall József fiának luxusköltekezései miatt

A Miniszterelnökség vizsgálatot indít annak feltárására, hogy az Antall József Tudásközpont számára biztosított állami forrásokat a szervezet hatékonyan és az alapítvány céljához méltó módon használta-e fel. A Miniszterelnökség e vizsgálatot követően dönt a szervezet jövőbeni támogatásáról - közölte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára az LMP-s Ungár Péter országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

A Direkt36 oknyomozása feltárta, hogy Antall Péter igazgató a tavalyi évben havi bruttó 6,9 millió forintot keresett, ráadásul az alapítvány számos olyan cégnek adott megbízást, amelyek rokoni alapon köthetőek a Tudásközpont vezetéséhez.