A Honvédelmi Minisztériumban minden foglalkoztatott átlagosan 595 ezer forintot keresett

A Honvédelmi Minisztériumban minden foglalkoztatott átlagosan 595 ezer forintot keresett

A Honvédelmi Minisztérium (HM) a kormány.hu portálon kiadta a június 30-án érvényes összesített adatokat a tárcánál foglalkoztatottak létszámáról, és a 2021. II. negyedéves személyi juttatásokról. 

Eszerint 497 fő foglalkoztatott dolgozik a HM-nél, és a negyedéves bértömegük 887 536 000 forint, ami átlagosan koponyánként havi 595 262 forintot jelent.

Mint minden átlag esetében, itt is vannak torzítótényezők. A kimutatás szerint van hét fő vezető, vezető tisztségviselő, akiknek az illetménye negyedév alatt eléri a 31,55 milliót (ez havi 1,5 millió forintot jelent számukra). 

Érdekes lehet, hogy van három "egyéb alkalmazott" is, akik az elmúlt három hónapban 4 770 000 forintot kerestek a Benkó Tibor vezette minisztérium büdzséjének terhére, ez is 530 ezres fizu azért.

A HM 2 nap alatt 29 millióért vett kardbojtokat, érméket, pajzsokat, bronzfigurákat és Zsolnay porcelánt

A Honvédelmi Minisztérium (HM) a kormány honlapján kedden tett közé újabb szerződéseket, amelyek között elsőre elég meredek költéseket is találhatunk. Azt jól tudjuk, hogy az utóbbi időszakban a katonaság lett az új stadion, és haderőfejlesztés címszó alatt ezermilliárdos tételek is szerepelnek - a legtöbb esetben a nyilvánosság és a közbeszerzési törvény megkerülésével.