Messi legkorábban hónap végén mutatkozik be a PSG-ben

Messi legkorábban hónap végén mutatkozik be a PSG-ben

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi csütörtökön edzett először új állomáshelyén, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában.

A 34 éves argentin csatár két nappal szerződtetésének bejelentését követően a párizsi egyesület edzőközpontjában találkozott új csapattársaival, de tőlük külön, egyéni edzésmunkát végzett. Messi legutóbb július 10-én, a Copa America döntőjében volt pályán, amelyen csapata 1-0-ra győzte le a házigazda brazil válogatottat.

A PSG szombaton a Troyes vendégeként aratott 2-1-es győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, a második fordulóban szombaton 21 órától a Strasbourg csapatát fogadja. Messi bemutatkozására azonban augusztus 29. előtt nem kerül sor, a fővárosiak akkor a negyedik fordulóban a Reimshez látogatnak.

Az FC Barcelona múlt csütörtökön jelentette be, hogy "pénzügyi és strukturális akadályok" miatt nem tudtak megállapodni Messivel, hiába volt mindkét fél egyértelmű szándéka a közös folytatás. Messi 2000 óta szerepelt barcelonai színekben, de június végén lejárt a szerződése, tehát ingyen igazolhatóvá vált.

A felnőtt csapatban 2004 óta 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett, mindkettő klubrekord. Egyebek mellett a Bajnokok Ligáját négyszer a bajnokságot tízszer nyerte meg, számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.