Egyelőre megúszta a sümegi polgármester

Egyelőre megúszta a sümegi polgármester

A városi közgyűlés minimális fideszes többséggel ugyan, de bizalmat szavazott a botrányt botrányra halmozó Végh Lászlónak. A méltatlansági eljárás július közepén indult a polgármester ellen miután az előterjesztéseiből és döntéseiből kifolyólag Sümeg városát büntetések, bírságok formájában több milliós anyagi kár érte. Ezt a kárt pedig a helyi költségvetésből került megfizetnie az önkormányzatnak, azaz gyakorlatilag a sümegi polgároknak.

Rig Lajos a térség jobbikos képviselője Facebook oldalán felidézte, hogy botrányok között van a Pénzügyminisztérium 142 millió követelése a TOP-os pályázati pénzek szabálytalan felhasználása miatt, Végh László polgármester élettársának hamis érettségije és a szerinte jogtalanul kifizetett milliós fizetése, illetve a polgármester nyilvános szereplése és megnyilvánulásai.

A botránysorozat nyomán távozott Sümeg város aljegyzője, az önkormányzat egészségügyi bizottságának fideszes tagja, legutóbb pedig egy fideszes önkormányzati képviselő adta vissza a mandátumát.

Ma a testület hajszálnyi fideszes többsége úgy szavazott, hogy Végh László méltó a sümegi polgárokat vezetni, méltó arra, hogy a sümegi emberek példaképnek tekintsenek rá. Meglepő

- tette hozzá Rig Lajos, aki szerint még inkább meglepő és elszomorító, hogy Navracsics Tibor, a Fidesz nemrég kinevezett választókerületi felelőse annak ellenére sem lépett semmit, hogy még júniusban azt nyilatkozta, a Sümegen zajló problémákat rendezni kell, legfőképp a hamis érettségivel felsőoktatásban diplomát szerző és több, mint 2 millió havi fizetést kereső élettárs ügyét.

Navracsics úrnak, a sümegieknek tett ígéretét betartva, a helyi képviselőkkel történő egyeztetést követően rendet kellett volna tenni! Itt volt a lehetőség, de sajnos nem tett semmit, ezáltal ő is beállt Végh Lászlónak asszisztálók sorába

- hívta fel a figyelmet Rig Lajos.

A Jobbik országgyűlési képviselője úgy vélte, ezek után érdemes elgondolkodni, hogy miért cserélték le Fenyvesi Zoltánt, hiszen a felelőtlen ígérgetésben, a szalagátvágásban ő is profin végezte a munkáját.

A városban először a polgármester élettársának hamis érettségi bizonyítványa kavart nagy vihart.

Sümeg: hamis érettségi miatt magyarázkodhat a fideszes politikai vezetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó Krisztina - Sümeg fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak élettársa - ellen 2020 szeptemberében indult közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomozás. A Sümegi szó tudta meg, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság széleskörű adatgyűjtést folytatott le az ügyben, az adatgyűjtés eredményeképp pedig a nyomozó hatóság egyik határozatában tényként rögzítette, hogy a Szabó Krisztina nevére Budapesten kiállított érettségi bizonyítványnak nincs törzslapja az azt kiállító gimnáziumban.

Ehhez kapcsolódóan az keltett újabb felháborodást, hogy az asszony fizetését Végh László fideszes polgármester a duplájára emelte.

Sümeg: már a hamis érettségit is lefoglalták, de még jár a kétmilliós havi fizetés

Miután a vizsgálatok megállapították, hogy a dokumentum hamis, a Pécsi Járásbíróság elkobozta a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének, Szabó Krisztinának érettségi bizonyítványát - számolt be a Magyar Hang, miután korábban Kovács Mihály (Élhetőbb Városért) tett feljelentést közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt.

Nem olyan rég pedig az derült ki, a városnak korrupciógyanús beruházások miatt több tízmillió forintot kell visszafizetnie.

A sümegi fideszes polgármester nem tud leállni: most közel 70 milliót kell visszafizetnie a városnak a visszaélések miatt

Mint arról tavaly májusban beszámoltunk, nyomozók jelentek meg több sümegi és zalaszentgróti helyszínen, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberei többek között számlákat és árajánlatokat foglaltak le. Az eljárás egyik lényeges, legnagyobb értékkel kapcsolatos pontja lehet, hogy tavaly közel nyolcmillió forintért újíttatott fel egy 21 éves munkagépet a kormánypárti vezetésű sümegi önkormányzat úgy, hogy a megismert dokumentumok alapján az árajánlatokat nagy valószínűséggel azt követően pótolhatták, hogy az első adatigénylések befutottak az önkormányzathoz.

Az egyre kellemetlenebb ügyek miatt a térség fideszes képviselője, Fenyvesi Zoltán lemondott választókerületi elnöki tisztségéről, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövő évi választásokon már nem ő lesz az ellenzéki jelölt – vélhetően a jobbikos Rig Lajos – fideszes ellenfele Veszprém megye 3. választókerületében, hanem a korábbi uniós biztos (brüsszeli bürokrata), Navracsics Tibor.

Lemondott a fideszes Fenyvesi Zoltán

Fenyvesi Zolán országgyűlési képviselő még júniusban lemondott a Fidesz választókerületi elnöki pozíciójáról - írja az Ajkai Szó. A Veszprém megyei 3. számú választókerület immár volt elnöke önként nyújtotta be lemondását, szerdán pedig kijelölték az utódját, amelyre egyébként a párt alapszabálya szerint 30 napja volt a Fidesznek.