Nagy felbontású, színes felvétel rossz láthatósági viszonyok között is (x)

Nagy felbontású, színes felvétel rossz láthatósági viszonyok között is (x)

A biztonsági kamerák esetében nagyon fontos az, hogy a felvétel minél jobb minőségű legyen. Egy tiszta felvétel, különösen akkor, ha a színek is stimmelnek, remek segítség lehet gyanús személyek azonosításában és megtalálásában.

A színek megjelenítése biztonsági felvételeken

A Hikvision hosszú ideje a biztonságtechnikai iparág élmezőnyét képviseli képrögzítő rendszerek terén. Ezt nagyrészt annak köszönheti, hogy a cég folyamatosan fejleszti a technológiáját, egyre újabb és újabb innovációkkal javítva a felvételek minőségén.

A DEFLOC-nál kapható Hikvision ColorVu termékcsalád ennek a folyamatnak az egyik legújabb eredménye. Ez a nagy teljesítményű készülék lehetővé teszi, hogy még gyengén megvilágított területeken is színes képet rögzítsen.

Lényegében összehasonlíthatatlan egy fekete-fehér felvétel azzal, amit a ColorVu képes produkálni. A rossz láthatósági viszonyok mellett a kép részletei elvesznek, a sötét színek feketés masszát alkotnak, és lényegében lehetetlen megkülönböztetni az egyes elemeket, különösen a háttérben.

Ez pedig különösen nagy gyenge pont biztonsági felvételek készítésénél. Mivel lehetetlen megjósolni, hogy a kép melyik részén lesz látható egy fontos jelenet, vagy azt, hogy milyen időszakban, fontos, hogy a felvétel egészén élesen és jól elkülöníthetően látszódjon minden.

Az infravörös kamerák

Mostanáig éjszakai vagy egyéb alacsony megvilágítású területen készülő felvételek esetében infravörös megvilágítású kamerákra kellett hagyatkoznunk. Ezek azonban nem biztosítanak különösebben tiszta felvételt, és a háttérben elmosódnak a tárgyak és személyek.

Mivel a részleteket nehéz azonosítani, ritka, hogy egy ilyen kamera megfelelő felvételt készítsen például betörés után egy elkövetőről. Általában homályos és nehezen kivehető bizonyítékot szolgáltatnak, ami alapján szinte lehetetlen az azonosítás.

Hihetetlen, hogy a színek jelenléte mennyit javít egy ilyen felvételen. Adatelemzés szempontjából sokkal jobban hasznosítható a színes kép az infravörös fénynél készülttel szemben. A fekete-fehér jelenet összemossa a sötétebb és világosabb színeket, ezáltal rontva a képek hasznosságát.

A ColorVu nyújtotta előnyök

Két hardvertechnológiai áttörésnek köszönhetően ezek a kamerák alacsony megvilágítás mellett is igen részletes felvételt készítenek. A továbbfejlesztett objektívek lehetővé teszik a 4K felbontású képalkotást, míg a nagy teljesítményű érzékelők képesek a színárnyalatokat is hatékonyan elkülöníteni és megjeleníteni.

Azért, hogy akár teljes sötétségben is képes legyen elvégezni dolgát, a ColorVu kamerák kiegészítő fénnyel is rendelkeznek, ezáltal biztosítva, hogy a színek minden esetben meg legyenek jelenítve.

A nagy felbontás ideális választássá teszik nagy, nyílt terek esetében. Az F1.0 értékű szuper fényrekesz ötvözve a speciális érzékelővel pedig elősegíti, hogy a távoli részleteket is jó minőségben rögzítsék.