Hatékony megoldás a munkaerőpiaci hiányokra – A munkaerő-kölcsönzés jövője (x)

Hatékony megoldás a munkaerőpiaci hiányokra – A munkaerő-kölcsönzés jövője (x)

A mai üzleti életben szinte már semmit nem szabad természetesnek venni. A vállalkozások rohamtempóban fejlődnek vagy éppen ellenkezőleg, nem tudják tartani a lépést a változásokkal, a munkaerőpiac viszont napról napra átalakul.

Mi lehet a leghatékonyabb megoldás a hirtelen fellépő szükségletekre és a különféle igényekre? A mai cikkben erre kerestük a választ.

Mit jelent a munkaerő-kölcsönzés kifejezés?

Annak ellenére, hogy a munkaerő-kölcsönzés eredményesen segíti a cégek zavartalan működését, és jelentősen csökkenti a rájuk háruló terheket, mégis kevesen tudják, hogy mit is takar pontosan ez a fogalom. Pedig egészen egyszerű. A munkaerő-kölcsönzés folyamata három fél között, egészen pontosan a munkaerő-kölcsönző cég, a kölcsönbevevő cég és a munkavállaló között zajlik, mégpedig olyan módon, hogy minden egyes résztvevő számára elégedettséget és gyümölcsöző munkakapcsolatot hozzon.

Miért éri meg ez a foglalkoztatási forma?

A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársainak elmondása szerint a kölcsönzés legfőbb pozitívuma elsősorban a rugalmasság, a gyors reagálás és a hatékonyan kiépített toborzási technikák. A kölcsönző cég - a már bevált módszereinek segítségével - felkutatja a kölcsönbevevő vállalat igényeinek megfelelő munkavállaló jelölteket, majd munkaszerződést köt velük. Ezután a dolgozó(ka)t átengedi a kölcsönbevevő cégnek, meghatározott díjért cserébe. 

Ugyan számos előnnyel jár mindegyik résztvevő fél számára, mégis akkor van a legnagyobb haszna, amikor hirtelen nagyobb létszámú munkaerőhiány lép fel, amit azonnal pótolni kell. Nem beszélve arról, hogy a felkutatási procedúrák, az adminisztrációs feladatok, az előlegek kifizetése mind a munkaerő-kölcsönző céget terheli, így a dolgozókat kereső cég kapacitásai jelentősen felszabadulnak.

A munkavállaló számára is kifizetődő lehet az együttműködés, hiszen segítik őt az utazásban, az elszállásolásban és a felmerülő problémák kezelésében. 

Körültekintően kell választani, sok minden múlhat rajta

Természetesen egyáltalán nem mellékes az sem, hogy mennyire megbízható céggel köttetik az együttműködés, hiszen a munkaerő-kölcsönzés igénybevétele egy kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapuló munkakapcsolat kell, hogy legyen. A Beraman Hungary munkatársai az iparágban szerzett évtizedes tapasztalatukat, korrekt piaci magatartásukat és a nemzetközileg is kiterjedt kapcsolati hálózatukat a partnereik vállalkozásainak hatékonyabb működésére és könnyedebb fejlesztésére használják fel. 

Az idő és az elégedett visszajelzések a Beraman Hungary-t igazolják, a legjobb választás cége érdekében pedig Önt. Miért döntene hát másképpen?