Több mint egymilliárd forintot ad a kormány az Erdélyi Református Egyházkerületnek

Több mint egymilliárd forintot ad a kormány az Erdélyi Református Egyházkerületnek

A kormány több mint egymilliárd forintos forrást biztosít az idei évi költségvetésből az Erdélyi Református Egyházkerület intézményfejlesztésére, valamint a Sapientia Alapítvány működésének támogatásához - írja a Telex a szerdán megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva.

A miniszterelnök által aláírt kormányhatározat szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek kell gondoskodnia az 1 050 324 900 forint egyszeri forrás biztosításáról. A határozat alapján a jövő évi költségvetésből 264 millió forint fordítható erre a célra.

A Közlönyből kiderült továbbá, hogy a gazdaság-újraindítási programokra összesen 47,5 milliárd forintot csoportosított át a kormány, 804 909 059 forint forrást biztosít tanterem-, tornaterem- és tanuszoda-beruházásokhoz kapcsolódó ingóságok idei beszerzésére, 1 564 492 391 forint többletforrást biztosít a mórahalmi kollégium építésére, 5,5 milliárd forintot biztosít a Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palota és Agrárminisztérium épületének rekonstrukciójához.