Ha jó idő van, irány a trambulin! (x)

Ha jó idő van, irány a trambulin! (x)

A trambulinon való ugrálás hosszú évek óta nemcsak a gyerekek egyik kedvenc szabadtéri időtöltése, de már a felnőttek körében is egyre kedveltebb, a fajták közti választás lehetősége pedig már igencsak sokszínű. Hogy miért éri meg otthonra is választani egyet, arról szól ez a mai cikk.

Miért érdemes mindenképpen beszerezni egy trambulint?

A trambulin vásárlás kellő körültekintést igényel, ugyanakkor a megfelelő darab nemcsak szórakoztató, de kifejezetten hasznos is tud lenni. Hogy ennek mi az oka?

A trambulinozás, mint mozgásforma, számos pozitív élettani hatással “büszkélkedhet” mind fizikai, mind mentális szempontból. Ugrálás közben - a rugóknak köszönhetően - az ízületek nincsenek terhelésnek kitéve, ellenben a hatása túltesz még a futásén is. Tíz perc ugrálás során legalább annyi kalória használódik el, mint fél óra futás során. Szinte hihetetlen, igaz? Rendszeres használatával az egész test és az immunrendszer is megerősödik, ezáltal az egyes betegségek pedig nagyobb eséllyel elkerülhetőek.

Ahány igény, annyi fajta trambulin

Trambulint már többféle méretben lehet kapni - a kicsitől egészen a több méter átmérőjűig -, így teljesen kiszolgálja a változatos igényeket is. Sőt, a gyerekek számára védőhálóval felszerelt darabokon kívül már fitness célokra kialakított szobai és összecsukható változat is megtalálható a kínálatban.

A kutatások pedig azt bizonyították, hogy az erőnlét mellett stabilabb tartást, jobb emésztést és szellemi frissességet is eredményez a használata azok számára, aki napi szinten trambulinoznak. És hogy ezenkívül még mit lehet majd tapasztalni akár napi pár perc beiktatása után?

  • Javítja a vér- és a nyirokkeringést.
  • Az izmok és a csontok megerősödnek. 
  • Az egyensúlyérzék gyorsabban fejlődik általa.
  • Hatékony segítség a fogyás beindításában is.
  • Az állóképesség szinte észrevétlenül megnő. 
  • Rehabilitáció és a mozgáskoordináció javításának céljából is alkalmazható.
  • Használatával csökken a felgyülemlett feszültség. Ezt pedig ki ne szeretné?

A minőség kiemelten fontos

Természetesen - mint minden más használati tárgy vásárlása esetén - a trambulin kiválasztása során is nagyon fontos a minőséget előnyben részesíteni. A Capetan Sport sportszerekkel foglalkozó webáruházban szinte minden kül- és beltéri időtöltéshez, sporthoz szükséges eszköz megtalálható, rendkívül széles választékban. Megfelelően választani ugyanis csak akkor lehet, ha van miből. 

Választani márpedig megéri. Mindennapos használatával ugyanis az egészség és a közérzet is teljesen megújul, felfrissül, a gyerekek (és persze a felnőttek is) pedig imádják majd, hogy bármikor belepattanhatnak. A trambulinozás valóban az örömteli és szórakoztató mozgás egyik legjobb eszköze.