Biztos, ami biztos, egy háromezer négyzetméteres sportcsarnokkal is megtolják a Mezőhegyesi Ménesbirtokot

lázár jános, mezőhegyes, ménesbirtok
Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Magyarok Kenyere program idei Békés megyei rendezvényén.
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Háromezer négyzetméteres sportcsarnok is épül a Lázár János által felügyelt Mezőhegyesi Ménesbirtokon - számolt be az Mfor.hu. A négyszintes épület kivitelezőjét egyelőre keresik, de jelentkeztek már cégek. Nincs sok idejük: a TED uniós közbeszerzési felhívásból kiderült, hogy a határidő szeptember 13.

A lap emlékeztet, a főépítész korábban arról beszélt, hogy 2022 végén adják át az új létesítményt, de ez minden bizonnyal későbbre tolódik. Noha az alapkőletételre még az ősz közepén sor kerülhet, a 18 hónapos kivitelezés azonban átcsúszhat 2023-ra. 

A kiírás alapján az épület funkcionálisan két meghatározó részre oszlik: a küzdőtérre és a fejépületre, utóbbi az előcsarnokot, valamint a belső funkcionális magot foglalja magában. A küzdőteret egy legalább 280 fő befogadására alkalmas lelátóval, illetve parketta sportpadló burkolattal alakítják ki.

A létesítménynek modern energetikai rendszere lesz, így lesz például talajszondás, geotermikus energiát felhasználó hőszivattyú, melyhez napelemek biztosítják majd a szükséges áramot. A pályázati felhívás szerint a nyertesnek kell majd gondoskodnia a sportszerek szállításáról is.