Dömötör közölte, 1 millió 191 ezren vettek részt a nemzeti konzultációban

Dömötör közölte, 1 millió 191 ezren vettek részt a nemzeti konzultációban

Most is nagyon sokan vettek részt a nemzeti konzultációban, a járvány utáni életről szóló kérdőívet 1 millió 191 ezren töltötték ki - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon csütörtökön közzétett videonyilatkozatában.

A politikus közölte,

a kérdőívet a kitöltők túlnyomó többsége postán küldte vissza, de most is nagyon sokan éltek az internetes kitöltés lehetőségével.

Dömötör Csaba köszönetet mondott mindenkinek, aki elmondta a véleményét ezekről a fontos kérdésekről, köztük a minimálbér-emelésről, a családi adóvisszatérítésről, vagy éppen a gyermekvédelmi törvényről.

A parlamenti államtitkár a további menetrendről elmondta: már zajlik a kérdőívek feldolgozása, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák a részletes eredményeket, ami után "a kormány meghozza az ebből fakadó döntéseket", a részletekről beszámolnak majd.

De vajon mennyit töltött ki ebből a Nerbot?

Az internetes kitöltés kapcsán mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy július végén Tomanovics Gergely etikus hacker élő YouTube-közvetítésben mutatta be, ahogyan az általa fejlesztett Nerbot nevű számítógépes program megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a "a járvány utáni életről" szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket.

Egy robot ezerszámra töltötte ki a nemzeti konzultációt

Élő YouTube- közvetítésben látható, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a jelenlegi, "a járvány utáni életről" szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket.

Később azt is megírtuk, hogy a kormány olyannyira felháborodott azon, hogy nem képes biztonságosan leprogramozni egy online felületet, hogy - akárcsak korábban - ismét büntető-feljelentést tett a "konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt".

Feljelentést tesz a kormány, mert alkalmatlanok leprogramozni biztonságosan a konzultációs oldalt

A kormány büntető feljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt - olvasható a kormányzati oldalon hétfő este közzétett hírben. Miután a teljes sajtón végigszáguldott, a kormányzati szervek azt „észlelték", hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők.