180 millió euróért mehet Mbappé a Real Madridba

180 millió euróért mehet Mbappé a Real Madridba

A Real Madrid labdarúgócsapata újabb ajánlatott tett Kylian Mbappéért, amelyet a Paris Saint-Germain már nem utasított el, így megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások a két klub között.

A L'Equipe francia lap információja szerint a madridi egyesület ezúttal már 170+10 millió eurós ajánlattal jelentkezett, miután korábban a 160, majd a 170 millió eurót is kevesellte, így visszautasította a PSG. A lap kiemelte: a Real Madrid közben kiszivárogtatta azt az információt, hogy ennél az ajánlatnál sokkal többre már nem képes, abban az esetben, ha ez sem felelne meg a franciáknak. A nyári átigazolási piac kedd éjszaka zár.

A 180 millió euró megegyezik azzal az összeggel, amelyet a PSG négy évvel ezelőtt fizetett a Monacónak az időközben világbajnok, 22 éves Mbappéért. A játékos előző klubja, a Monaco 35 millió euróra tarthat igényt a mostani átigazolási díjból.

Mbappé mostani értékesítése mellett szólt, hogy jelen állás szerint - hiszen szerződése jövő nyárig érvényes a párizsiaknál - januárban már jóval olcsóbban, míg egy év múlva ingyen távozhat, a PSG keretébe pedig a nyáron több klasszis játékos érkezett, legtöbbjükért nem is kellett fizetniük a franciáknak.

Így került a párizsiakhoz a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, a nyári Európa-bajnokság legjobbjának választott Gianluigi Donnarumma, valamint a Liverpool holland válogatott középpályása, Georginio Wijnaldum is.