Demeter Márta: a kormány gyáva volt rendbe tenni a hazai ellátórendszert

Demeter Márta: a kormány gyáva volt rendbe tenni a hazai ellátórendszert

„Az elmúlt egy hét tapasztalatait figyelembe véve érdekes jelenség volt az, hogy milyen élettörténetekkel találkozhattam, miután a választókkal beszélgettem. Nagyon sok emberrel találkoztam, aki elvesztette az állását a koronavírus-járvány miatt, mert a kormánytól nem kapott segítséget. De akadtak olyan esetek is, amikor szétszakadt családokról meséltek nekem, mert a gyerekek inkább külföldre menekültek a jobb élet reményében"

- mesélte az előválasztási kampány kezdete óta szerzett élményeit Demeter Márta, aki Budapest 6-os választókerületében indul az előválasztáson.

A politikus az Alfahírnek arról beszélt, hogy nagyon sok választó érdeklődött az elmúlt napokban a közös ellenzéki programról, amely egy új nemzeti egységkormány intézkedési alapja lehet, egy esetleges kormányváltás után. 

„Nagy az érdeklődés, nagyon sok választó szeretné a változást. A választók már várják, hogy lássák a konkrétumokat, illetve azt a 106+1 jelöltet, aki megméretteti magát a NER jelöltjeivel szemben." 

Demeter Márta a VIII-IX. kerületben indul a Jobbik színeiben az előválasztáson, mint elmondta, történelmi lehetőség az, hogy az ellenzék létrehozta az előválasztás intézményét. Ilyen kaliberű választás még sosem volt, nem véletlen, hogy az emberek is izgatottak. 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az országgyűlési képviselőt arról is kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy aljas, lejárató cikket írtak róla. Mint ismert, a KESMA bulvárkiadványa, a Ripost a címlapján prostituáltként ábrázolta Demeter Mártát.

Az LMP képviselője korábban jelezte, ha 2022-ben újra mandátumot szerez, úgy munkáját a Jobbik-frakciójában folytatná. A Ripost címoldalán ezután jelent meg egy manipulált kép Demeter Mártáról amint prostiként a falat támasztva, Jakab Pétert szólítja le azzal a felirattal, hogy „most te jössz, szépfiú”!

„Biztos vagyok benne, hogy a kormányzat mindent be fog vetni az ellenzékkel szemben, mert számukra semmi sem szent. Sajnos, ez az eset is nagyon jól beleillik abba a képbe, amit az elmúlt években már megszokhattunk a kormánytól. A közbeszédet igyekeznek egy színvonaltalan bulvár felé vinni. Hiszen, hogyha ezek a dolgok nincsenek, akkor az emberek figyelmét nem lehetne elterelni arról, hogy mennyire nincs kormányzás ebben az országban, illetve ezzel próbálják palástolni, hogy mennyi közpénzt lopnak el"

- összegezte Demeter Márta, hozzátéve: a Fidesz kormányzásának az egyik legnagyobb bűne az, hogy a hazai ellátórendszert teljesen elhanyagolta. 

"Hozzá kellett volna nyúlniuk az egészségügyhöz, az oktatáshoz, vagy a rendvédelemhez. De ezeken a területeken gyáva volt szükségszerű változásokat hozni, mert úgy néz ki, hogy a megfelelő szaktudása sem volt meg a kormánynak hozzá. Ennek köszönhető, hogy ennyire megsínylette az ország a Covid-járványt is."