Orbán Viktornak és a családjának is részvételi díjat kellett fizetnie a katolikus konferencián

Orbán Viktornak és a családjának is részvételi díjat kellett fizetnie a katolikus konferencián

A katolikus törvényhozók éves konferenciájának szervezői mindig biztatják a politikusokat, hogy ha kívánják, vigyék magukkal házastársukat és gyerekeiket - tudta meg a 444.hu. Azt azonban hiába kérdezték az ICLN-től, hogy Orbán Viktort elkísérte-e családja az eseményre, és ha igen, akkor hányan voltak.

A rendezvény szervezőitől a hvg.hu tudta meg, hogy részvételi díjat kellett fizetniük azoknak, akik részt vettek a találkozón, így Orbán Viktornak és a többi magyar vendégnek is.

Non-profit szervezet vagyunk, a díjat csak arra használjuk, hogy a rendezvény költségeit álljuk” – írta az ICLN, ami nem állja a vendégek vagy családtagjaik költségeit, kivéve a felszólalókét, de idén nem volt köztük magyar.

A miniszterelnökről csütörtök este a lap egyik olvasója készített fotót, melyen az olasz főváros egyik éttermében ül háttal, fehér ingben a feleségével, Lévai Anikóval és fiával, Orbán Gáspárral. Orbán sajtófőnöke ezt követően közölte, hogy Orbán Viktor a világ katolikus törvényhozóinak 12. éves konferenciájára utazott. Külön érdekes, hogy míg a közlemény szerint a miniszterelnök pénteken érkezett Rómába, a fotó egy nappal korábban készült.

Arról már a 24.hu számolt be korábban, hogy komoly szervezőmunkára lehetett szükség ahhoz, hogy Orbán és több kormánypárti politikus eljusson Olaszország fővárosába. A csapatot ugyanis több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X. A HM gépe augusztus 26-án délben szállt fel Kecskemétről, hogy egy a Balatont is érintő körrel Budapestre repüljön. A Liszt Ferenc repülőtőrről – vélhetőn Novák Katalinnal és a delegációval a fedélzetén – 16 órakor indult tovább, de nem egyenesen Rómába, hanem Horvátország felé vette az irányt. A gép Brac szigete előtt süllyedni kezdett, majd kikapcsolta a jeladót.