Két magyar ezüst az uszodában a mai nap termése Tokióban

Két magyar ezüst az uszodában a mai nap termése Tokióban

Két ezüsttel bővült a magyar éremgyűjtemény szerdán a tokiói paralimpián. Mindkét második helynek a Tokiói Vizes Központban örülhetett a maroknyi magyar tábor.

Előbb Pap Bianka végzett másodiként 400 méter gyorson az S10-es kategóriában úgy, hogy 4:29.83 perces eredményével alig maradt el Aurélie Rivard 2018-ban elért 4:29.27-es világcsúcsától. A kanadai egyébként megjavította rekordját, 4:24.08-cal csapott célba.

Egy órával később Konkoly Zsófia lett második 200 méter vegyesen. Nagyon erős hajrával zárkózott fel a világcsúcstartó Sophie Pascoe-ra, végül 2:33.00 perces eredményével mindössze 27 századdal szorult az új-zélandi győztes mögé.

A Tokiói Városi Sportcsarnokban véget értek szerdán a magyarok számára az asztalitenisz küzdelmei. Szvitacs Alexa és Arlóy Zsófia nem jutott elődöntőbe az S9-10-es kategória csapatversenyében, ezzel az ötödik helyen végzett. A magyarok a negyeddöntőben 2-0-ra kaptak ki a kínai származású ausztráloktól. A páros is 3-0 lett az ellenfélnek és az egyes is, melyet Szvitacs játszott Yang Qiannal. Utóbbi korábban aranyérmes volt az S10-es kategóriában egyesben, míg csapattársa, Lei Li Na S9-ben bizonyult a legjobbnak, ahol Szvitacs harmadik lett.

A magyar küldöttségnek három nappal a versenyek vége előtt 11 érme, négy-négy aranya és ezüstje, valamint három bronza van.

(MTI)