Véget vetnének a kínai férfi sztárok elnőiesedésének

Véget vetnének a kínai férfi sztárok elnőiesedésének

A kínai médiahatóság bejelentette csütörtökön, hogy szigorít a kulturális műsorok és a sztárok díjazásának szabályozásán az "egészségtelen" médiatartalmak és a sztárok adócsalása elleni küzdelem jegyében.

Az MTI beszámolója szerint a sztárok díjazását ezután úgy kell megállapítani, hogy az ösztönözze őket a közjóléti műsorokban való részvételre és a társadalmi felelősségvállalásra. Az adócsalást szigorúan büntetni fogják - olvasható a hatóság közleményében. A fellépő sztárokat és vendégeket a műsorszolgáltatóknak gondosan kell  kiválasztaniuk, a kritériumok között szerepelnie kell a politikai műveltségnek és az erkölcsös életmódnak - tették hozzá.

Kína az utóbbi időben szigorú szabályokat vezetett be a társadalmi élet számos területén részben az egyenlőtlenségek csökkentésére. A pekingi vezetés egyebek között véget akar vetni a "kaotikus celebkultúrának", és ennek keretében szigorúan fellép a hazai hírességekkel szemben.

A hatóság bejelentése szerint véget kell vetni a műsorokban az "ízléstelenségeknek", például a férfiak "elnőiesedésének", illetve a "rajongás kultúrájának" . A programokban nem szerepelhetnek "közönséges" internetes hírességek, botrányok és a gazdagsággal való hivalkodás.

Hétfőn jelentette be a kínai sajtófelügyelet, hogy jelentősen csökkentették azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékkal tölthetnek: péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint. Az intézkedés a játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom nyomán született.