Napi járványadatok: 262 új fertőzöttet találtak itthon, egy beteg elhunyt

Pfizer, koronavírus, harmadik oltás, vakcina
MTI/Ujvári Sándor

Az elmúlt 24 órában 262 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt egy beteg - írja a hivatalos kormányzati tájékoztató portál.

  • A járvány kezdete óta összesen 812 793 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 30 060 főre emelkedett.

A friss adatok alapján

jelenleg 138 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Jó hír, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 909 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4824 főre csökkent.

A beoltottak száma 5 781 121, közülük 5 510 678 fő már a második oltását is megkapta, 342 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Mint ismert, tegnap megkezdődött az iskolai tanév. A koronavirus.gov.hu oldalon azt írják, "a kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb, Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében".

Az iskolai oltásokat a mai és a holnapi napokon is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.