Montenegróban fogták el a magyar rendőrség által keresett drogdílert

Montenegróban fogták el a magyar rendőrség által keresett drogdílert

Montenegróban fogták el a magyar rendőrség által keresett G. Igort, néhány nap múlva azon bűntársai kezén is kattant a bilincs, akik Magyarországon árulták a kábítószert - írja a rendőrség honlapja.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség idén januárban olyan információk birtokába jutott, hogy S. Sándor feltehetően nagy mennyiségű marihuánát fog átadni valakinek Budapesten. A gyanú szerint a férfi a kábítószert a horvát-magyar G. Igortól szerezte be. 2021. január 29-én a rendőrök akciót szerveztek és Budapesten elfogták S. Sándort, aki egy mélygarázsban egy nagy fekete táskában 22 kilogramm marihuánát adott át K. Krisztián számára. S. Sándor autójában 7200 eurót és egy rejtekhelyet találtak, amiben a marihuána lehetett. Az elkövetői körhöz köthető járműben további 61 kilogramm marihuána volt.

Mindkettőjüket kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki, S. Sándor letartóztatásba került, K. Krisztián bűnügyi felügyelet alá. A nyomozók ekkor beazonosították V. Gergőt is, aki a gyanú szerint szintén G. Igortól szerezte be a kábítószert jelentős mennyiségben, továbbértékesítés céljából.

V. Gergőt és testvérét, V. Tamást 2021. szeptember 1-jén este azt követően fogták el Budapesten, hogy nem sokkal korábban két férfinek adhattak el kábítószert. A Diósdon elfogott T. Barnabásnál 148 darab, THC-t tartalmazó olajos fiolákat találtak. A másik férfit, B. Ottót Budapesten fogták el, ruházatából 20 gramm zöld növényi származék került elő.

Hozzátették, hogy a testvérek autójában több mint másfél millió forint, egyikük lakásában 40 gramm marihuána és további ötmillió forint volt. A nyomozás megállapította, hogy a jelentős mennyiségű kábítószert egy külön, a deponálásra használt autóban is tárolták. A tárolásra használt autóból öt nagy sporttáskában összesen 27 és fél kilogramm növényi származékot (cannabiszt), az elkövetői körhöz köthető ingatlanokban további 750 gramm marihuánát és THC-t tartalmazó olajkoncentrátumot, valamint az azok továbbértékesítéséhez szükséges eszközöket találtak.

"A testvérpárt a rendőrség kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja, kihallgatásuk során nem tudtak olyan jövedelmet igazolni, amely indokolná magas életszínvonalukat. Mindketten bűnügyi őrizetbe kerültek, a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az ügyben illetékes ügyészségnél."   

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

T. Barnabást és B. Ottót kábítószer birtoklással gyanúsítják a nyomozók, ők szabadlábon védekezhetnek. A KR NNI által keresett G. Igort a podgoricai bűnügyi rendőrség 2021. augusztus 27-én Montenegróban elfogta. Jelenleg kiadatási őrizetben van. A rendőrség a fenti akciósorozatával több, mint 100 ezer adag, közel 300 millió forint értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg - olvasható a közleményben.