Kovács Zoltán szerint a terveknek megfelelően haladnak a vadászati kiállítás előkészületei

Kovács Zoltán szerint a terveknek megfelelően haladnak a vadászati kiállítás előkészületei

Ütemesen, a terveknek megfelelően haladnak az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás előkészületei - mondta az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos Kaposváron kedden.

Az MTI beszámolója szerint Kovács Zoltán a szeptember 25-én kezdődő esemény somogyi rendezvényeiről tartott sajtótájékoztatón kiemelte: befejeződött a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítása, készülnek a vizes csarnok akváriumfelületei, elindult a Központi Magyar Kiállítás építése, a magyar erdőgazdaságok, vadásztársaságok felajánlása nyomán összegyűlt 10 tonnányi hullajtott agancsot pénteken éjjel szállítják a helyszínre.

Elmondta, hogy

a világkiállítás nagyságrendjéről mindent elmond, hogy a következő több mint két hétben, illetve az kiállítás ideje alatt a központi helyszíneken 4500-5000, de a vidéki helyszíneken is több száz ember dolgozik majd .

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelez arra, hogy végezzenek “önkéntes” munkát a már több mint 70 milliárd forintba kerülő Vadászati Világkiállításon. Az ingyenmunkát a diákok tanítási időben kénytelenek elvégezni. 

Kovács Zoltán vadászati világkiállítása úgy tűnik, nem is igazi világkiállítás

A Semjén Zsolt lázálmának indult, majd 2018-tól Kovács Zoltán államtitkár szervezésében megvalósuló 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás úgy tűnik, mégsem lesz valódi világkiállítás. Legalábbis erre utalnak az esemény kapcsán elindított online hirdetések szövegezései, a közbeszerzés eredményeképp megkötött szerződések - melyekben nemzetközi kiállításként hivatkoznak rá -, illetve a BIE (Bureau International des Expositions) szervezet honlapja, ahol azóta sem tüntetik fel az expót.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}