24 milliárdba fog kerülni az új pécsi stadion

24 milliárdba fog kerülni az új pécsi stadion

Biztossá vált, hogy megépül és a pontos helyszínt is sikerült kiválasztani a pécsi focicsapat új stadionjának, amely 24 milliárd forintba fog kerülni - írja az atv.hu.

Tavaly ősszel az Alfahíren is beszámoltunk arról a térség egyik országgyűlési képviselőjére hivatkozva, hogy új stadiont kap a PMFC is,

akkor azonban még csak 12-18 milliárd forintos költségről volt szó sajtóértesülések szerint.

Az új pécsi stadion egy az egyben a kispesti Bozsik Stadion mása lesz, amely 8500 néző befogadására lesz alkalmas és a város nyugati részén, a Bolgárkert nevű városrészben fog felépülni. A Bozsikhoz képest annyi különbség várható, hogy a bérbeadható területek nagyságát növelni fogják, mivel a létesítmény önfenntartását tűzték ki célként.

Az első építkezések már az ősszel elkezdődhetnek, így a stadiont egyszerre adhatják majd át a közelben épülő idősebb Dárdai Pál fociakadémiával. A pécsi labdarúgócsapat jelenleg a másodosztályban játszik, ahová a koronavírus-járvány miatt félbemaradt 2019-20-as szezon után jutottak fel az NB III Közép csoportjából. Ezután egyezett meg Orbán Viktor és Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő, hogy olyan új stadiont kaphat a PMFC, amely nemzetközi találkozók megrendezésére is alkalmas.