Putyin elővigyázatosságból karanténba vonult

Putyin elővigyázatosságból karanténba vonult

Önkéntes karanténba vonult Vlagyimir Putyin orosz elnök, mert a környezetében koronavírussal fertőzött személyeket találtak - írja a 444 az AP News alapján.

Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője által közölt információk szerint Putyinnak negatív lett a tesztje, "teljesen egészséges", és csak elővigyázatosságból döntött így. Ugyanakkor a Kreml arról is tájékoztatott, hogy bár nem tudják, mennyi ideig marad karanténban, de ez idő alatt is a szokásos módon folytatja munkáját. Az ugyan nem derült ki, kik voltak a fertőzött személyek, akikkel Putyin találkozott, csak annyit, hogy több személyről van szó.

Hétfőn az orosz elnök több nyilvános eseményen is jelen volt: köszöntötte az orosz paralimpikonokat, részt vett Zapad-21 hadgyakorlaton, és találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel.

Emlékezetes, Oroszország vezetőjét még áprilisban oltották be Szputnyik V-vakcinával, nem sokkal előtte pedig leszögezte, nem kíván kamerák előtt "majomkodni".

Az orosz külügyminiszter Szputnyik V-gyártást és magát Vlagyimir Putyint is belengette

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kormánypárti Magyar Nemzetnek árulta el, hogy Vlagyimir Putyin mennyire elégedett Magyarországgal, sőt, ez a jó viszony lehet még ennél is jobb. Az orosz vezető örömmel konstatálta, hogy az uniós szankciók dacára nagyban kereskedik egymással Moszkva és Budapest.