Szilágyi György azt kéri Tóth Bertalantól, hogy őt is jelentse fel az előválasztási bizottságnál

Szilágyi György
Fotó: Béli Balázs/Alfahír

Szolidaritást vállalok Dr. Szabó Ervinnel és Süle Zsolttal, ezért a posztomat nyugodtan tekintsd beismerő vallomásnak és engem is nyugodtan jelents fel az Országos Előválasztási Bizottságnál – írta Facebookon közzétett nyílt levelében Szilágyi György jobbikos képviselő az MSZP társelnökének, Tóth Bertalannak.

A Jobbik alelnöke azt követően fordult a szocialista politikushoz, hogy az etikai vizsgálatot indíttatott az Országos Előválasztási Bizottságnál a jobbikos Szabó Ervinnel szemben, miután a szombat délelőtt leállt választási rendszer okozta kavarodás során a jelölt bement segíteni társainak az előválasztási sátorba, pedig ezt a szabályzat tiltja. Mivel azonban a választás szünetelt, nyilvánvalóan nem történt semmilyen szabálysértés.

Szilágyi azt írta, hogy náluk a Budapest 14-es választókörzetben ugyanez történt, mind ő, mind ellenfele többször megsértették a tízméteres szabályt, hiszen tíz méterről nehéz lett volna megoldani a munkát, és úgy gondolták, hogy az a legfontosabb, hogy rendben elinduljon a választás.

„Elismerem ezzel többször megsértettem a tízméteres szabályt, de nekem fontosabb, hogy ne hagyjuk magukra az embereket, ha baj van.

Kedves Berci!

Szolidaritást vállalok Dr. Szabó Ervinnel és Süle Zsolttal, ezért a posztomat nyugodtan tekintsd beismerő vallomásnak és engem is nyugodtan jelents fel az Országos Előválasztási Bizottságnál.”

- írta Szilágyi György. A szocialista vezető tettére Jakab Péter úgy reagált, hogy a támadás alatt álló ellenzéknek összefognia kellene, nem pedig piti módon „csip-csup” ügyekkel foglalkoznia.