Mennyit érhet négy darab kiváló nyári gumi a legmelegebb hónapokban? (x)

Mennyit érhet négy darab kiváló nyári gumi a legmelegebb hónapokban? (x)

Mennyit jelenthet az a gyakorlatban, hogyha sikerül minőségi nyári gumikat használnunk az autónkon? Mit jelent egyébként az a kifejezés, hogy egy nyári autógumi minőséginek számít? Miről ismerszik fel a minőségi nyári autógumi?

Ezekbe a kérdésekben megyünk majd bele részletesen is a következőkben. Mivel a nyári autógumik beszerzése fontos feladat, ezért a cikket is a kérdéskör komolyságának megfelelően részletezzük majd.

Miért ne csak a téli autógumik beszerzését vegyük komolyan?

Többféle indok is szólhat amellett, hogy a nyári gumik beszerzését legalább olyan körültekintő módon intézzük, ahogyan azt a téli autógumik esetén ezt meg szoktuk tenni. Egyrészt nem nehéz belátni, hogy már csak a hónapok számát alapul véve is többet lesznek fent a nyári gumik.

Nem beszélve arról, hogy nyaranta az ember hajlamos hosszabb utakra indulni. Egy-egy nyaralás Horvátország vagy a Balkán-félsziget délebbi részeire bizony nemcsak az autót, hanem a nyári gumikat is alaposan próbára teheti.

Úgyhogy a felforrósodott aszfalt, vagy mondjuk egy-egy hirtelen jött zápor kapcsán sem mindegy, hogy a nyári gumikban mennyire bízhatunk menet közben.

Mi mindent jelenthet az, ha egy nyári autógumi garnitúra tényleg minőséget képvisel?

Természetesen a kulcs leginkább a nyári gumik összetételében keresendő. A kifogástalan minőségű nyári gumikat ugyanis úgy tervezik és gyártják, hogy adott esetben a kánikula és a tűzforró aszfalt se jelenthessen drasztikus hatékonyság-csökkenést használat közben.

Márpedig ennek kiemelt jelentősége lehet akkor, amikor nagy tempóval közlekedünk az autópályán, épp egy hegyvidék éles kanyarjait szeretnénk precízen és kockázatmentesen bevenni, vagy az erőteljes forgalomban nem mindegy, mennyire tudunk időben megállni a másik autó mögött.

A minőségi nyári gumik tehát jobban bírják az erős terhelést, kevésbé kopnak el a forró aszfalt hatására, és adott esetben még a fokozott tempó sem jelenthet indokolatlan kockázatvállalást a segítségükkel.

Milyen szempontok alapján célszerű leginkább nyári gumit választani az autónkra?

Ahogy minden egyes gumi esetében, hogy a nyári gumik kiválasztása kapcsán is a ránk jellemző vezetési és felhasználási stílus lesz a mérvadó, összevetve értelemszerűen az autók adottságaival. Nem mindegy, hogy naponta 300 kilométert vezetünk le nagyobb tempóval, vagy pedig csak szombatonként ugrunk el az autóval a város széli tó mellé sétálni egy kicsit.

Nagy segítség lehet, hogy például az Olcsóbbgumi.hu webáruház nyári gumi kínálatát is tetszőlegesen szűrni lehet már. Vagyis akár a méret, akár a gumiabroncs gyártója alapján is egyetlen kattintás csak szűkíteni a szóba jöhető nyári gumik variációit.

Innentől kezdve pedig pikk-pakk meglehetnek azok a nyári autógumik, amelyekkel egész bátran felkerekedhetünk akár hosszabb utakra is.