Hogyan telepítsd a RAVAk zuhanytálcákat hibátlanul? (x)

Hogyan telepítsd a RAVAk zuhanytálcákat hibátlanul? (x)

Az otthonunk szépítése mindig is elsődleges szempont volt. Mivel az időnk nagy részét itt töltjük, így nagyon fontos, hogy milyen hangulatot alakítunk ki a lakásban. Legyen szó a konyháról, a nappaliról vagy éppen a fürdőszobáról, mindenhol fontos a komfortos érzés.

A Ravak zuhanytálcák hozzájárulnak a helyiség felszereltségéhez, ami megkönnyíti a mindennapos készülődést. De vajon hogyan érdemes telepíteni azokat hiba nélkül? Cikkünkben segítünk ebben!

A Ravak zuhanytálcák beszerelése

A legtöbb berendezést akár házilag is be lehet építeni. Akár a bútorról, akár a függönykarnisról, akár a zuhanytálcáról van szó, egy ügyesebb családtag mindent megoldhat. Nem mindegy azonban, hogy milyen hibákat vétünk a szerelés során. Lássuk, hogy mire érdemes odafigyelni!

 

  1. A hangsúly a tömítésen van!

Egy szilikonos tömítő nem tapad hozzá sem a vakolathoz, sem pedig a csempe vágott részéhez. Amennyiben mégis úgy alakul, hogy elkövetjük ezt a hibát, már az első alkalommal megtörténhet, hogy faltól falig elválik tőle. A tömítés tartóssága függ a burkolat mázas anyagától és a tálca felületétől egyaránt. A megfelelő kiegészítők hiánya miatt a falak beszívják a vizet, így a fürdőszoba egyes falrészeinek másik oldalán lehullhat a vakolat. Érdemes tehát hangsúlyt fektetni a tömítésre!

 

  1. A csempe ne menjen rá a tálca peremére!

A másik gyakori hiba a zuhanytálca beépítése során, hogy a csempét ráengedjük a peremre. Ennek hatására a fali rögzítők felrakása jóval nehézkesebbé válik, csak rendkívül körülményes módon tudnak a helyükre kerülni.

 

  1. Fontos a vízszintes elhelyezés!

A Mozaikkerámia Ravak zuhanytálcáit mindenképpen vízszintes felületre kell elhelyezni. A legtöbb változatnál nincs lehetőség szintezésre, így kiemelten fontos, hogy hangsúlyt fektessünk erre. A hibás beszerelés befolyásolhatja a berendezés megfelelő beállítását, záródását és vízzáró képességét egyaránt.

 

  1. Állítsuk be helyesen a szifont!

A tálcákat természetesen többféle módon is telepíthetjük, amennyiben azok a padlóra kerülnek, akkor nem árt a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására figyelmet fordítani. A helyes beállítás sok későbbi problémától mentheti meg a családot.

 

  1. Figyeljünk a tartólábas és előlapos beépítés kapcsán!

Amennyiben úgy döntünk, hogy tartólábas vagy előlapos telepítést választunk, kiemelten fontos, hogy a sarokban végezzük el a beszerelést, ami teljes mértékben el van látva burkolattal. Ebben az esetben a szintezést lábakkal tudjuk kivitelezni, de korrigálhatóak a kisebb egyenetlenségek is a csempe és a járólap kapcsán.

Ezekekkel a tippekkel már jóval egyszerűbben és kevesebb hibával lehet beépíteni a különböző Ravak zuhanytálcákat. Természetesen számos másik márka és modell esetében is előnyös lehet, ha ezekre hangsúlyt fektetünk!