Jakab Péter: Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell, le kell vágni a kígyó fejét

Jakab Péter: Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell, le kell vágni a kígyó fejét

Hosszabb interjút adott a 24.hu-nak Jakab Péter, amelyben a Jobbik miniszterelnök-jelöltje többek között elmondta, hogy mi a problémája az MSZP-vel, valamint Csányi Sándorról és az elszámoltatásról is kifejtette a véleményét.

Az MSZP-ről Jakab Péter elmondta, hogy ők az egyetlen párt az összefogásban, akiknél van olyan képviselőjelölt az előválasztáson, aki korrupt fideszesekkel barátkozik. A Jobbik elnöke arra a szabolcsi szocialista jelöltre utalt, aki egy hangfelvétel szerint fideszes támogatással szeretné legyőzni a jobbikos Földi Istvánt a választókerületben. Ezen a felvételen hangzott el az is, hogy Halmi József, az MSZP választókerületi elnöke régi barátja Kovács Sándornak, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének.

Előválasztás: egy hangfelvétel szerint Szabolcsban össze akart játszani a Fidesszel az MSZP a Jobbik jelöltje ellen

Belenyúlhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületének előválasztási eredményébe a Fidesz, elérve, hogy ne a jobbikos Földi István, hanem a szocialista Papp Ildikó nyerjen - legalábbis erre enged következtetni egy, a 24.hu birtokába jutott hangfelvétel.

Jakab Péter világossá tette, hogy a Jobbikból már minden ehhez hasonló elem távozott vagy ő maga tette ki őket az elnökké való megválasztása után. Az MSZP ezt a házi feladatot még nem végezte el.

A Jobbik elnöke szerint a kormányváltás vidéken fog eldőlni, ahol az a feladat, hogy bátorságot kell önteni az emberekbe, neki személy szerint ez a feladata az összefogásban. A főváros már rendben van, ott már az ellenzék megverte a Fideszt, a főpolgármester felelőssége, hogy városvezetőként mozgósítsa Budapestet, de a vidék lesz a kormányváltás kulcsa, ahol a számok azt mutatják, hogy Jakab Péter tudja a legjobban megszólítani a vidéken élőket.

Ellenzéki vezér kerestetik: a vidék megnyerése nélkül nem fog menni a kormányváltás

A napokban hozta nyilvánosságra a Závecz Research legújabb felmérését, amely az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottságát mérte fel. Ebből többek között az derült ki, hogy a kisvárosok és a községben élő ellenzékiek, valamint az aktív bizonytalanok között Jakab Péter, a Jobbik elnöke a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt.

Az elszámoltatásra vonatkozó kérdésre Jakab elmondta, hogy ez hitelesség kérdése, a valódi kérdés az, hogy kinek hiszik el a választók, hogy megcsinálja az elszámoltatást. Ha megnézzük az egyes miniszterelnök-jelöltek támogatottságát, akkor azt látjuk, hogy Jakab Péternek hiszik el a választók, hogy tényleg komolyan gondolja Orbánék elszámoltatását.

Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell. Le kell vágni a kígyó fejét. Elkapni, akik ezt a rendszert szimbolizálják. Orbánt, Mészárost. Itt a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga.

- jelentette ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Nem hatodik vonalbeli fideszes hivatalnokot kell elszámoltatni, hanem a csúcsvezetőket, akik felépítették a rendszert. Ha ez megtörténik, akkor fogják azt mondani az emberek, hogy megtörtént a rendszerváltás, most már nem következmények nélküli ország Magyarország.

Csányi Sándor OTP-vezérrel kapcsolatban világossá tette Jakab Péter, hogy azzal az emberrel, aki a saját magánrepülőjével repteti a miniszterelnököt focimeccsekre, az ügyésznek kell majd elbeszélgetnie, hogy milyen összefüggés van az ő gazdagodása és Orbán urizálása között.

Azoknak viszont, akik a saját tehetségüknek köszönhetően voltak képesek meggazdagodni és fejlődni, azoknak meg kell köszönni, hogy értékes munkahelyeket teremtettek a hazának és ezekre az emberekre vigyázni kell. A hatóságok feladata lesz majd a kormányváltás után eldönteni, hogy ki az, aki tisztességes versenyben gazdagodott meg és ki az, aki másokat eltiporva, mások rovására lett milliárdos.