Kósa Lajos akcióban: már négy kismama-szövetkezet van az országban

kósa, kósa lajos
Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az M35 autópálya Debrecen-Józsa és a 354. számú főút csomópontjának építése kapcsán tartott sajtótájékoztatón Debrecen határában 2021. július 23-án.
Fotó: MTI/Balázs Attila

Megalakultak az első kismama-szövetkezetek, már négy van belőlük az országban – mondta Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke kedden az MTI-nek.

A fideszes politikus emlékeztetett: idén július elsejével lépett hatályba a kismama-szövetkezetek alapításáról szóló jogszabály, és már meg is alakult néhány: a legelső Veszprémben, de van már kismama-szövetkezet Somogy megyében, Pest megyében és Csongrád-Csanád megyében is összesen 100-200 taggal.

Nagy öröm, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kismamák és nagyon remélem, hogy épp olyan szép karriert tud befutni ez a szövetkezeti forma, mint a nyugdíjas-szövetkezetek és a diákszövetkezetek

– fogalmazott.

Hozzátette: a kismama-szövetkezet abban segíti a gyesen vagy gyeden lévő kismamákat, hogy rendkívül rugalmas formában vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra.

Teljesen szabadon, rugalmasan vállalhatnak munkát a közösségben és erre a rugalmasságra az iparnak is szüksége van, hiszen vannak olyan iparágak, ahol már munkaerőhiánnyal küzdenek a vállalkozók – fogalmazott Kósa Lajos.