Elutasították a DK-s képviselőjelölt elleni offshore-vádakat

Elutasították a DK-s képviselőjelölt elleni offshore-vádakat

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) kétharmados többséggel utasította el a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt, amely a párt székesfehérvári jelöltjének, Ráczné Földi Juditnak az offshore-érintettségéről szólt. 

„A hamis offshore-vád tehát elbukott. A Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa” – szögezi le a párt, hangsúlyozva, hogy a hat párt egy-egy delegáltjából álló Bizottságnak csak két tagja, az eredeti beadvány benyújtók (Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői) támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását. „Vagyis csak a vádlók szavaztak igennel az általuk megfogalmazott vádakra” – fogalmaznak.

A párt bocsánatkérést vár mindazoktól, akik „a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték”. „Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra” – teszik hozzá.

„A DK továbbra is a tisztességes előválasztási verseny híve. Székesfehérváron is az ellenzéki szavazók bizalmából és nem etikai beadványokkal kívánjuk legyőzni az MSZP-Párbeszéd jelöltjét” – idézi a közleményt az atv.hu.