Brenner Koloman: Olyan politikai innováció volt az előválasztás, amely megmozgatta az embereket

Brenner Koloman: Olyan politikai innováció volt az előválasztás, amely megmozgatta az embereket

Brenner Koloman nyerte az előválasztást Sopronban. Győr-Moson-Sopron-megye 4. választókerületében a jobbikos jelöltet pártja mellett az MMM, az LMP, a Momentum, a DK és az Új Világ Néppárt is támogatta a voksolás során. Brenner Koloman így 3237 szavazattal, 72,21 százalékos eredménnyel győzte le ellenfelét Jakál Adriennt (Párbeszéd, MSZP) aki végül 1246 szavazattal zárt.

Nagyon köszönöm a rám szavazók bizalmát! Köszönöm továbbá a részvételt, a kampányomat segítőknek az együttműködést és tavasszal már az ellenzék támogatásával indulhatunk neki az országgyűlési választásnak, amely reményeim szerint az új nemzeti egységkormány megalakulását eredményezi!

Így értékelte az Alfahírnek a soproni elválasztáson elért győzelmét Brenner Koloman. A jobbikos jelölt szerint a siker a nagyarányú pártámogatottságnak, az eddigi parlamenti, illetve politikai tevékenységének, valamint a változást akaró soproni és a város környékén élő települések polgárainak köszönhető.

Éreztem a kampány során amikor jártam a várost és a falvakat, hogy az emberek még azok is akik nem a Jobbik szavazóik, hogy bizalommal vannak felém

- tette hozzá Brenner Koloman, aki szerint a Jobbik országos támogatottsága nyomán jelentős frakciója lehet majd a Jobbiknak a 2022-ben felálló új parlamentben.

Még érkeznek folyamatosan az előválasztás eredményei mindenhonnan, de úgy vélem, van esélye a Jobbiknak, hogy a 106 egyéni választókerületből 30 körzetet megnyerjen

- mondta Brenner Koloman.

Az ellenzék közös jelöltje szerint az előválasztás minden tekintetben hasznos volt, mert ráirányította a figyelmet az ellenzék erejére.

Egy olyan politikai innováció volt az előválasztás, amely megmozgatta az embereket, az ellenzéki szavazókat. Nagyon jó hangulatban teltek az utcafórumok, amelyeken Jakab Péter is válaszolt a felmerülő kérdésekre. Ezeken a rendezvényeken sokan voltak, ami mindenképpen bíztató változás a korábbi passzív hangulathoz képest. Tehát úgy látom, az előválasztás jót tett a demokráciának is és bízom abban, hogy ez a lendület segíthet majd tavasszal, amikor reményeim szerint leválthatjuk az Orbán kormányt

- közölte Brenner Koloman, a Jobbik és a soproni ellenzék közös jelöltje.