Jakab: Büszke vagyok a bátor 29-re!

Jakab: Büszke vagyok a bátor 29-re!

Jakab Péter büszkeségének adott hangot amiatt, hogy az előválasztáson a Jobbik jelöltjei nyerték el a második legtöbb választókörzetet.

Pénteki Facebook-posztjában úgy fogalmazott, 29 olyan harcosról van szó, akik jórészt nehéz vidéki körzetekben fognak megütközni a rezsim kiszolgálóival. Olyan körzetekben, ahol a Fidesz erős, és ahol éppen ezért vérre menő küzdelem lesz a győzelemért.

„Nekünk adtátok a legnehezebb feladatot: saját pályáján legyőzni a Fideszt. Jól döntöttetek. Le fogjuk őket győzni, mert mi vagyunk a vidék pártja. Nálunk jobban senki nem ismeri ezeket a körzeteket.”

- írta Jakab, hozzátéve, hogy a kormányváltás ezekben a választókerületekben fog eldőlni, és a Jobbik el is fogja dönteni az ellenzék, valamint Magyarország javára.

Véget ért az ellenzéki előválasztás - eredmények, győztesek és vesztesek egy helyen

Kilenc nap után befejeződött az ellenzéki előválasztás első fordulója, ahol a 106 egyéni jelöltről és a miniszterelnök-jelöltekről dönthettek a magyar választópolgárok. Az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint mintegy 633.811-en vettek részt az előválasztáson. A szavazatszámlálás szerdán reggel kezdődött, de még mindig tart: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan tájékoztat a választókerületekben született eredményekről.

„Büszke vagyok rátok barátaim! Büszke vagyok a bátor 29-re!” - jelentette ki a pártelnök.

Az ellenzéki előválasztáson a DK 32, a Jobbik 29, az MSZP 18, a Momentum 15, a Párbeszéd 7, míg az LMP 5 helyet szerzett, így véglegessé vált, hogy az egyéni választókerületekben ők lesznek a közös jelöltek 2022-ben.