„Egyértelművé vált, hogy a Jobbik nélkül nincs kormányváltás”

„Egyértelművé vált, hogy a Jobbik nélkül nincs kormányváltás”

Az előválasztás eredményeinek tekintetében bátran kijelenthető, hogy a néppárti Jobbik, mint az előválasztás egyik legeredményesebb pártja, megkerülhetetlen tényezővé vált az Orbán-rezsim jövő évi lebontásában és a majdani nemzeti egységkormány felállításában – írta a 29 egyéni jelölttel induló párt péntek reggeli közleményében.

„Az a tény, hogy a Jobbik jelöltjei a választókerületek több mint negyedében győzedelmeskedtek, világossá tette, hogy Jobbik erőfeszítéseit siker koronázta, és a Jakab Péter által következetesen képviselt néppárti iránynak nincs alternatívája.”

Az ellenzéki párt Jakab Péter elnök negyedik helyezését azzal indokolta, hogy az előválasztás egy nagyvárosi műfaj, a Jobbik azonban a legnagyobb áldozatot hozta azzal, hogy olyan kistelepüléseken kampányolt, ahol a Fidesz a legerősebb – ez a kampány 2022-ben érhet be, amikor a kormányváltáshoz nem lesz elegendő a nagyvárosokban nyerni.

Véget ért az ellenzéki előválasztás - eredmények, győztesek és vesztesek egy helyen

Kilenc nap után befejeződött az ellenzéki előválasztás első fordulója, ahol a 106 egyéni jelöltről és a miniszterelnök-jelöltekről dönthettek a magyar választópolgárok. Az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint mintegy 633.811-en vettek részt az előválasztáson. A szavazatszámlálás szerdán reggel kezdődött, de még mindig tart: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan tájékoztat a választókerületekben született eredményekről.

Kijelentették: a miniszterelnök-jelöltek versenyében bárki is győz majd, teljes mellszélességgel támogatni fogják az Orbán Viktorral szembeni küzdelemben.

„A néppárti Jobbik ugyanis a kormányváltás mellett a rendszerváltásra szerződött a választókkal, amelyben nincs helye egyéni ambícióknak. Aki Jakab Pétert ismeri, tudja, hogy őt sosem a pozíció és a helyezés érdekli, hanem a tolvaj Orbán-rezsim leváltása és elszámoltatása. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az ellenzéki összefogás egyben maradjon és továbbra is töretlenül, együttes erővel küzdjön a kormányváltásért.”

- fogalmaztak, köszönetet mondva a szavazóknak.