Legalább 540 millió forintot vert el a nyáron jacht- és repülőutakra a NER-elit

Legalább 540 millió forintot vert el a nyáron jacht- és repülőutakra a NER-elit

A Szijjártó Péter külügyminiszter jachtozását is lebuktató Németh Dániel fotóriporter idén nyáron is a NER-elit rongyrázásának útjába eredt: végigkísérte a Lady Mrd. és a Seagull Mrd. nevű luxusjachtok útjait és dokumentálta az összes ott megjelent kormányhoz közelálló személyt. Minderről a mai napon jelent meg egy videó a Partizán Youtube-csatornáján.

A jachtokon hetente cserélődő turnusokban váltották egymást a NER-elit tagjai, megfordult itt Barna Zsolt, az MKB elnök-vezérigazgatója mellett Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója és a Mészáros-família jelentős része is (ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros János, Mészáros Lőrinc). A hajókhoz az OE-LEM jelű magángép szállította a prominens vendégeket, amely nagyjából 66 164 kilométer repült a nyáron, a Lady Mrd. és a Seagull Mrd. pedig összesen 14 329 kilométert tett meg.

Mindezek teljes bérleti díja nagyjából 540 millió forint volt Németh Dániel számításai szerint.

A Lady MRD újra az Adrián - Az N1TV megtalálta a horvát partoknál a NER luxusjachtját

Szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter lebukott, hogy a Lady MRD fedélzetén nyaral az Adrián, az N1TV megtalálta a horvát partoknál a luxus jachtot, így közszemlére került a Szijj László oligarcha offshore cégének tulajdonában álló vízi palota.