Borús, felhős és hideg időnek nézünk elébe országszerte

Felhő, időjárás
Illusztráció
Unsplash

A meteorológiai szolgálat délután közzétett országos előrejelzésében azt írja, szombat estétől vasárnap reggelig délkelet felől tovább növekszik a felhőzet, reggelre már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon lehetnek kevésbé felhős területek. 

Az északnyugati és az északkeleti megyék kivételével többfelé várható eső. A többnyire mérsékelt északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti tájakon kevéssel fagypont alá is hűlhet a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Délelőtt figyelmeztető előrejelzésként azt is leírták, szombat éjszaka déli irányból egy mediterrán ciklon éri el Magyarországot. A ciklonhoz tartozó csapadékzóna pontos mozgásában még nagy a bizonytalanság - a jelenlegi legfrissebb futások alapján több csapadék inkább az ország délnyugati, déli részén valószínű. Ott néhol 20 mm-t meghaladó csapadékösszeg is lehetséges vasárnap 24 óra alatt.