Csak matematikai esély maradt, hogy kijussunk a vébére

Csak matematikai esély maradt, hogy kijussunk a vébére

A magyar labdarúgó-válogatott a szombat esti világbajnoki selejtezőmérkőzésen 1-0-ra kikapott a vendég Albániától, ezzel negyedik maradt a csoportjában, egyúttal csupán matematikai esélye maradt a részvétel kiharcolására.

A Puskás Arénában rendezett zárt kapus találkozót a Southamptonban futballozó Armando Broja 80. percben szerzett gólja döntötte el.

A vereség nyomán a magyarok hátránya kilenc pontra nőtt a veretlenül éllovas angolokkal szemben, továbbá ötre a második albánok és négyre pedig a harmadik lengyelek mögött.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kedden az Eb-ezüstérmes Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

"Játékban nem maradtunk alul. Ugyan voltak hibáink, de nem játszottunk rosszul. Labdabirtoklásban és támadásépítésben is felvettük a versenyt, a befejezések hiányoztak"

- értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki azt elismerte, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen. Hozzáfűzte: "Albánia erős válogatott, amely az elmúlt időszak eredményei miatt áll mögöttünk a világranglistán, nem a gyengébb képességei miatt. Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt. Az eredmény az edző felelőssége, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik".

Az olasz szakember az MTI kérdésére kifejtette, reálisan már nem juthatunk ki a 2022-es vb-re, de Londonban férfiasan kell játszania a csapatának, hogy emelt fővel jöhessen le a pályáról. Hozzátette, azzal a ténnyel kell motiválni a játékosait, hogy a magyar mezt veszik fel, és azt méltóképpen kell képviselniük minden körülmények között.

Az angol és a lengyel csapat is 5-0-ra nyert

Az angolok Andorra, a lengyelek San Marino ellen nyertek 5-0-ra a jövő évi katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatának magyar érdekeltségű I csoportjában.

Az angolok továbbra is veretlenek, a csoport állása pedig a fölényes sikereknek - és az albánok budapesti sikerének - köszönhetően nem változott: az angolok vezetnek az albánok és a lengyelek előtt.

A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

(MTI nyomán)