Németországba jön az NFL, három város áll versenyben a rendezésért

Németországba jön az NFL, három város áll versenyben a rendezésért

Az már korábban is ismert volt, hogy Németországban is rendeznének amerikaifoci-összecsapást, de a korábbi hétről már csak háromra szűkült az alapszakaszmeccsre esélyes városok köre – írja a Fűzővel Kifelé. Az amerikai focival foglalkozó portál szerint

Düsseldorf, Frankfurt és München között dől el,

hol rendezik az európai kontinens első alapszakaszbeli NFL-meccsét.

Mint a lap írja, felmérések alapján 19 millió főre becsülik a németországi NFL-rajongók számát, a közvetített amerikaifoci-meccsek nézettsége pedig 2017 óta 20 százalékkal nőtt, tehát zsíros üzletnek tűnik oda is vinni tojáslabdás összecsapást.

A müncheni Allianz Arena 75 ezer, a düsseldorfi Merkur Spiel-Arena 54,6 ezer, míg a frankfurti Deutsche Bank Park 51,5 ezer néző befogadására alkalmas.

Európában a kontinensen még soha, csupán Angliában rendeztek NFL-meccset, a 90 ezres Wembley rendszeresen táblás házat produkált. Ezért 2013-tól kezdve – a rögbimeccsekre alkalmas Twickenham Stadion, majd az utóbbi években a Tottenham Hotspur új stadionjának bevonásával – kettő, három, sőt 2017-ben és 2019-ben négy alapszakasz-meccset is a szigetországba hoztak. Emellett 2016 óta Mexikóváros is vendégül látja az NFL-t egy alapszakaszmeccs erejéig.