Mészárosék csápja Kaposvárt is elérte: 10 éves szállodaüzemeltetési jogot nyert a Hunguest Hotels

Mészárosék csápja Kaposvárt is elérte: 10 éves szállodaüzemeltetési jogot nyert a Hunguest Hotels

A Hunguest Hotels nyerte el a kaposvári önkormányzat négycsillagos szállodájának üzemeltetési jogát 10 évre - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A koncessziót nyílt közbeszerzési eljáráson szerezték meg, áfa nélkül évente 121 millió forintot fizetnek érte. A 120 szobás, legalább 70 munkahelyet teremtő szállodában évente 50 ezer vendégéjszakával számolnak, az önkormányzat adóbevétele több tízmillió forinttal nőhet

- írták.

A közlemény szerint a Hunguest Hotels vezérigazgatója a térség fejlődésével indokolta a fejlesztést. Détári-Szabó Ádám a közlemény szerint az ipari beruházások miatt számít az üzleti utazások felfutására, de úgy véli, hogy a környék programkínálata és a közeli fürdő vonzani fogja a családokat is.

Több állami pénzt kapott Mészáros hotelfelújításra, mint az egri önkormányzat az adóelvonások után

Amíg az egri önkormányzatot 825 millióval kompenzálta a kormány, addig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egyik hotele, az egri Hotel Flóra 2,8 milliárdot kapott az államtól felújításra, írja az egriugyek.hu. Hogy, hogy nem, a cég a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjában nyert vissza nem térítendő támogatást.

Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Magyarország piacvezető szállodalánca. Ausztriai, montenegrói, romániai érdekeltségeivel együtt összesen 26 saját szállodával vagy partnerhotellel rendelkezik - olvasható a társaság honlapján.