Megalázta feleségét és koldulásra kényszerítette, vádat emelt ellene az ügyészség

Megalázta feleségét és koldulásra kényszerítette, vádat emelt ellene az ügyészség

A férfi megalázta és bántotta feleségét, valamint azzal is fenyegette, hogy a gyerekeiket sem láthatja majd, emellett a kutyáikat is elhanyagolta és bántalmazta. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést indítványoz a bántalmazóval szemben - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018 februárjában házasságot kötött a későbbi sértettel, kapcsolatuk azonban rövidesen megromlott. A pár nehéz anyagi körülmények között, egy vasúti telephelyen lévő  komfort nélküli garázsban élt a XI. kerületben. A házaspár között 2018. év végétől egyre gyakoribbá és súlyosabbá váltak a konfliktusok, amelyek során a férfi kiabált feleségével, becsmérelte és megveréssel fenyegette a nőt akkor, amikor az nem akart, vagy nem tudott megfelelni a férfi által egyoldalúan támasztott elvárásoknak.

A vádlott 2018 telétől kezdődően többször bántalmazta is a nőt, testszerte ütötte, megpofozta, megharapta vagy megrúgta. Volt, hogy a férfi azért ütötte meg várandós feleségét, mert a sértett nem főzött kávét neki. A párnak közös kiskorú gyermekeik is voltak, akik nevelőszülőknél voltak elhelyezve. A férfi azzal is fenyegette a sértettet, hogy ha a nő kilép a kapcsolatból, akkor a vádlott eléri a nevelőszülőknél, hogy a sértett ne láthassa a gyermekeit. Emiatt, valamint a hierarchikus jellegű kapcsolatban megjelenő egyre több konfliktus, illetve fizikai és pszichés kényszer miatt a sértett a bántalmazó kapcsolatból kilépni nem tudott.

A férfi 2020-ban erőszakkal és fenyegetéssel már arra is rávette a nőt, hogy kolduljon, amelyhez a sértettnek többször fel kellett használni a kutyáikat.

"A vád szerint a férfi 6 kutyát tartott, azonban az állatokat nem oltatta be és olyan mértékben elhanyagolta, hogy az ebek lesoványodtak és megbetegedtek. Ezen kívül a férfi további 2 kutyát is veszélyeztetett, egy kölyökkutyát eledel és ivóvíz nélkül kikötött, egy másikat pedig azért bántott, mert az állat ugatott. A vádlott ragasztószalaggal megkötözte a kutya lábait és bekötözte a száját. Az utóbbi esetről a feleség üzenetben értesítette az állatvédőket, akik a kutyát rendőri segítséggel magukhoz vették."

2021 májusában a budapesti rendőrök elfogták a férfit. Ekkor az állatvédők segítségével a többi elhanyagolt kutyát is megfelelő helyre vitték, megmentve őket attól, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedjenek vagy elpusztuljanak.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, kényszermunka bűntettével, valamint állatkínzás vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban - olvasható a közleményben.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}