Beleznay Zsuzsanna nyílt levélben kéri Semjéntől, hogy vonja vissza az emberek életét veszélyeztető törvényjavaslatát

Mint pénteken megírtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes minap benyújtott törvénymódosítója jelentősen megnehezítheti bizonyos gyógyszerek beszerzését, ugyanis megtiltja, hogy az orvosságokat csomagküldő szolgálattal rendeljék házhoz. A KDNP-s politikus javaslata szerint a jövő évtől bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói (gyógyszerész vagy szakasszisztens) vihetnek házhoz.

Semjén Zsolt módosítója ellehetetlenítené a gyógyszerek távvásárlását, befellegezhet az online rendeléseknek

Gyakorlatilag ellehetetleníti a gyógyszerek távvásárlást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes parlamentnek benyújtott minapi törvénymódosítása - írja a Népszava. A KDNP-s politikus törvénymódosítója jelentősen megnehezítheti bizonyos gyógyszerek beszerzését, ugyanis megtiltja, hogy az orvosságokat csomagküldő szolgálattal rendeljék házhoz. A javaslat szerint a jövő évtől bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói (gyógyszerész vagy szakasszisztens) vihetnek házhoz.

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője Facebook oldalán reagált a hírre, és a törvényjavaslat azonnali visszavonását követelte a miniszterelnök-helyettestől.

Terézváros kereskedelemért és köztisztaságért felelős alpolgármestere Semjén Zsoltnak írt nyílt levelében úgy fogalmaz:

"Miközben a világ azon dolgozik, hogy minél több folyamatot online is el lehessen intézni. Amikor a Covid osztályok a járvány 4. hullámának robbanására készülnek, akkor ön jön és megtiltja a a vény nélküli gyógyszerek online vásárlását. 
Döbbenten figyelem a történéseket, de ezzel nem vagyok egyedül, hiszen egy kutatás szerint a járvány alatt tíz patikai vásárlásból négyszer az interneten, míg hat alkalommal a gyógyszertárban vették meg az emberek a szükséges készítményeket."

A magyar néppárt politikusa kiemelte,

"Azt nem tudom hogy Ön kiknek az érdekét szolgálja ezzel a javaslattal, azt viszont tudom, hogy én a magyar emberek érdekében követelem, hogy HALADÉKTALANUL vonja vissza az ezzel kapcsolatos, emberek egészségét veszélyeztető módosítóját!"