Európa-liga: Kikapott a Ferencváros a Celtic vendégeként

Európa-liga: Kikapott a Ferencváros a Celtic vendégeként

A Ferencváros 2-0-ra kikapott kedden a Celtic Glasgow vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül sereghajtó a négyesében.

A mérkőzésen Furuhasi Kjogo találatával az 57. percben szereztek vezetést a skótok, akik egy elrontott 11-es után a hajrában David Turnbull révén megduplázták az előnyüket. A Celtic első pontjait szerezte meg a második számú európai kupasorozatban.

A csoport másik mérkőzését csütörtökön játssza az eddig százszázalékos spanyol Real Betis és a német Bayer Leverkusen. A Ferencváros legközelebb november 4-én a Celticet látja vendégül a Groupama Arénában.

Ma a jobb csapat nyert. Az első félidőben jók voltunk, de ezt a szintet nem tudtuk tartani a folytatásra. A Celtic túl könnyen lőtte a góljait. Mind a három nemzetközi meccsünkön közel voltunk a pontszerzéshez, de talán a kvalitás hiányzott ehhez. Van még viszont három meccsünk, ahol javíthatunk

- értékelt a klub honlapján Peter Stöger, a Ferencváros osztrák vezetőedzője, aki szerint tanítványaiban ezúttal nem volt meg a kellő akarat, ami mondjuk a Celtic játékosaiban megvolt a második góljuknál.

Európa-liga, G csoport, 3. forduló:
Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 2-0 (0-0)
Glasgow, Celtic Park, 53 ezer néző, v.: Jakob Kehlet (dán)
    gólszerzők: Furuhasi (57.), Turnbull (81.)

    sárga lap: Starfelt (28.), Ralston (40.), Montgomery (68.), illetve S. Mmaee (40.)

Celtic Glasgow:
Hart - Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (Scales, 75.) - McGregor, Turnbull - Abada (Jakumakisz, 71.), Rogic (Bitton, 71.), Jota - Furuhasi (Johnston, 86.)

Ferencváros:
Dibusz - Civic, S. Mmaee, Blazic, Wingo - Laidouni (Somalia, 66.), Vécsei - Uzuni, Nguen (Mak, 83.), Zachariassen (Loncar, 66.) - R. Mmaee

(MTI)