A hírhamisító MTVA-elnök szavai alapján a közmédia objektívebb már nem is lehetne

A hírhamisító MTVA-elnök szavai alapján a közmédia objektívebb már nem is lehetne

A közmédiáról van szó, amely pártoktól független és objektív. Tulajdonképpen egy műsorgyártó komplexum üzemel a Kunigunda útján

- állította a Figyelőnek adott interjúban Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

A bíróság döntése alapján is hírhamisító Papp Dániel szerint nem túlzás a jövőre már évi 130 milliárd forint a költségekre, mert például az M1 népszerű, nézett, és trendteremtő hírcsatornává vált, ezért szerinte természetes, hogy támadások kereszttüzébe került.

A hírhamisítással hírbe hozott Papp Dániel lett az MTVA megbízott vezére

"Dr. Karas Monika az NMHH Elnöke, saját kérésére, közös megegyezéssel, 2018. szeptember 30-i hatállyal felmentette Vaszily Miklóst a vezérigazgatói tisztségből. A médiatartalom-gyártó vállalat vezetői feladatainak ellátásával 2018. október 1-től, megbízott vezérigazgatóként Papp Dánielt, eddigi tartalomszolgáltatási igazgatót bízta meg" - közölte pénteken az MTVA.

A hírműfajt sokféleképpen lehet értelmezni, de nekünk az a célunk és jogszabályi feladatunk, hogy mindent tényszerűen közöljünk

- mondta Papp Dániel így próbálva cáfolni azt az általános véleményt, hogy a közmédiában, ha mégis megemlítenek ellenzéki álláspontokat, akkor azt szinte kivétel nélkül negatív színben tüntetik fel. 

Ennek ellenére Papp Dániel szerint az MTVA fejlettségben most érte el a felnőttkort és már abban a stádiumban van, hogy egy XXI. századi vállalat képét nyújtja.